Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Ιπτάμενη γέφυρα!
 Eνα εντυπωσιακό θέαμα παρουσίασε η προκατασκευασμένη γέφυρα που σηκώνεται αβίαστα στον αέρα προτού συνδεθεί με ακρίβεια στο σημείο όπου προοριζόταν. Ένα έργο που μοιάζει τόσο απλό είναι αποτέλεσμα πολύ λεπτομερούς σχεδιασμού και εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας. Η ομάδα των ειδικών που εργάστηκε στο έργο αντιμετώπισε πολύ συγκεκριμένες προκλήσεις κατά τη φόρτωση και την εγκατάσταση.

Στοιχεία της γέφυρας αποτελούνταν από προκατασκευασμένο σκυρόδεμα. Η πρόκληση: αυτά τα μεγάλα στοιχεία, μήκους περίπου 20 μέτρων, πλάτους περίπου 4 μέτρων και συνολικού βάρους περίπου 88 μετρικών τόνων, παρουσιάζουν μόνο λεπτά τοιχώματα, καθιστώντας τα εύθραυστα και απαιτώντας ειδική λύση βάση λεπτομερούς σχεδίου καθώς και εξελιγμένη τεχνολογία. Οι τέσσερις, μόνιμα καθορισμένες άγκυρες στερέωσης στο σκυρόδεμα σχεδιάστηκαν μόνο για μέγιστο φορτίο 25 μετρικών τόνων. Αν το φορτίο ήταν πιο βαρύ, θα είχαν εξαφανιστεί. Αυτό σήμαινε ότι και η κατανομή του φορτίου ήταν πρωταρχικής σημασίας. Οι ακριβείς υπολογισμοί ήταν απαραίτητοι έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη γωνία ανύψωσης σε 7 °. Για το σκοπό αυτό, κάθε καλώδιο ανύψωσης έπρεπε να έχει μήκος 18 m και έτσι η τυπική μέθοδος με βάση αλυσίδες θα ήταν δύσκολη και δαπανηρή. Για το λόγο αυτό, το σύστημα συμπληρώθηκε συμπληρωματικά με στρογγυλά ιμάντα.

Οι ειδικοί του ομίλου με εξειδίκευση τις ανυψώσεις και στην καινοτομία, αντιμετώπισαν το πρόβλημα με την ακόλουθη λύση: χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα αντιστάθμισης για στρογγυλό ιμάντα για τη μεταφορά των 88 μετρικών τόνων και τη σύνδεση κρίκων ποιότητας 10, οι μηχανικοί σχεδίασαν ένα σύντομο αλυσιδωτό σύστημα 2x MAX MAXI 28 mm με ένα συμπαγές στοιχείο και τέσσερις συνδέσμους IB.

Το δύσκολο αυτό έργο απαιτούσε καινοτομία ώστε να ξεπεραστούν τα πρακτικά εμπόδια της κατασκευής και της τοποθέτησης τους .Η RUD ήταν ο μοναδικός κατασκευαστής που ήταν σε θέση να προσφέρει μια έξυπνη και ανθεκτική λύση που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ποιότητας 10.
 
 Επικαιρότητα
Concrete Awards 2019: Χρυσό Βραβείο στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 27
Δημοπρατείται η μελέτη της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το τμήμα από τον κόμβο της Βιοκαρπέτ έως την Νίκαια
Στην τελική ευθεία για το 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Προχωρά στη διαγράμμιση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Λάρισας με έργο 800.000 ευρώ
Concrete Awards 2019: Στην τελική ευθεία για την Τελετή Απονομής
Κοινή συνεργασία και άμεση, αποτελεσματική λύση για το δρόμο Λάρισα-Φάρσαλα
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Εργασίες συντήρησης σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου
Δημοπρατήθηκε σε χρόνο ρεκόρ το έργο της κατασκευής της εισόδου της πόλης της Καρδίτσας
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Χωρίς κανένα πρόβλημα στο οδικό δίκτυο - Αντιμετωπίσθηκε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το Νομό Μαγνησίας
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Εργασίες συντήρησης σε διάφορα σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook