Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Απόλυτα επιτυχημένη η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΠΟΒΑΣ
 Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου η ετήσια γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ).

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και άνοιξε το κύκλο των ομιλιών αναφερόμενος στο έργο της Ομοσπονδίας. Την εκπαίδευση των συναδέλφων κατασκευαστών και τη σύνδεση του κλάδου με την τεχνική εκπαίδευση και την μαθητεία στις επιχειρήσεις του κλάδου, την πιστοποίηση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολεί ο κλάδος καθώς και των προϊόντων, τις συνεχιζόμενες δοκιμές στα εξώφυλλα, την έκδοση τεχνικού εγχειρίδιου τοποθέτησης κουφωμάτων, τις προωθητικές ενέργειες για το Σύστημα Ελέγχου Παραγωγής ΠΟΒΑΣ FPC, την υλοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» το οποίο συγχρηματοδοτείται από πόρους του ΕΚΤ, τις μεταλλικές κατασκευές & τις συγκολλήσεις.

Επίσης την ενίσχυση συνεργατικών δράσεων μεταξύ των κατασκευαστών, την διεύρυνση της Ομοσπονδίας και την διατήρηση της επικοινωνίας μεταξύ των σωματείων μελών και της ΠΟΒΑΣ, σε υψηλά επίπεδα με όρους ποιοτικούς και ποσοτικούς. Ο πρόεδρος κλείνοντας τόνισε ότι με αφορμή τα φαινόμενα εμπαιγμού των συναδέλφων κατασκευαστών και την σκοπιμότητα των εντυπώσεων που προκαλείται από ορισμένους, οι οποίοι επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά το θυμοσοφικό απόφθεγμα «στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις», ενημερώνουμε τα μέλη μας σε όλη την Ελλάδα και ολόκληρο τον κλάδο, ότι κάθε πράξη και πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε μέσα από συλλογικές αποφάσεις και διαδικασίες, είναι απόλυτα συμβατές με τα όσα προβλέπονται από τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τη νομοθεσία.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης από το στέλεχος του ΙΜΕ, κ. Δημήτρη Γιακούλα παρουσίασε προγράμματα που ενισχύουν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και την εξέλιξη των προσπαθειών που καταβάλλει η Ομοσπονδία για την ουσιαστική σύνδεση του κλάδου των δομικών κατασκευών αλουμινίου και σιδήρου, με τη δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση μέσω του προγράμματος METVET από την κ. Κατερίνα Καλαϊτζάκη .

Παράλληλα έγινε μια αναφορά στο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας σε επαγγελματίες που βρέθηκαν εκτός αγοράς τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Ο διευθύνων Σύμβουλος της Profilmedia κ. Γιώργος Γαζεπίδης μίλησε για την διοργάνωση του 8ου Συνεδρίου Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ που προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2020 , στο Αγρίνιο με τουλάχιστον δύο προσυνεδριακές εκδηλώσεις, οι οποίες θα προηγηθούν του μεγάλου γεγονότος, σε Κομοτηνή και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς πραγματοποίησε ιστορική αναδρομή στην Συνοσπονδία και στους αγώνες των μελών της, με αφορμή τον εορτασμό εφέτος, για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Ανακοίνωσε επίσης την τοποθέτηση αναμνηστικού μνημείου στο προαύλιο του Αρσάκειου , έναν χώρο που έχει συνδεθεί με τις θυσίες των αγωνιστών της ΓΣΕΒΕΕ.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ Καββαθάς παρέδωσε την τιμητική πλακέτα για τα 100 χρόνια, στον πρόεδρο της ΠΟΒΑΣ κύριο Θεόφιλο Παγιάτη .

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης απηύθυναν επίσης χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΟΒΥΕ και Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτρης Βαργιάμης, ο οποίος εστίασε στην σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση των επαγγελματιών σε κάθε κλάδο, ενώ ο κύριος Γιώργος Βλασόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΒΕΣΑ επισήμανε την επικείμενη αναθεώρηση των κεκτημένων στην μεταμνημονιακή εποχή και την αναγκαιότητα της διασφάλισης τους. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο αντπρόεδρος της ΕΕΑ κ. Κώστας Κατσαρός, ο εκπρόσωπος του ΒΕΑ και πρόεδρος της ΠΟΕΒΥ κ. Χρήστος Λούσης, ο κ. Όθων Μουρμούρης από ΟΕΒΕ Δράμας , ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτηρίου κ. Στέφανος Παλατζάς .

Ήταν μια επιτυχημένη συνέλευση από την οποία βγήκαν σημαντικά συμπεράσματα για τις δράσεις που θα αναλάβει το Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. ευχαριστούν θερμά όσους τίμησαν με την παρουσία τους την Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΟΒΑΣ.
 
 Επικαιρότητα
Απολύτως επιτυχημένη η 1η διεθνής έκθεση “Ascen.tec”
Eurolog 2019: Aναδείχθηκαν ο manager και το project της χρονιάς από το ilme
Κεντρική εκδήλωση ΓΣΕΒΕΕ «1919-2019 - 100 Χρόνια ΓΣΕΒΕΕ: Η ιστορία μας, ιστορία του τόπου μας»
«Καλλέργης Μηχανήματα»: Νέα συνεργασία για υγραεριοκίνηση μηχανών ντίζελ
Δήμος Περιστερίου: Επένδυση πνοής με ηλεκτρικά και Euro 6
«Έπεσαν» οι υπογραφές για τη ΣΔΙΤ κατασκευής και λειτουργίας μονάδας επεξεργασίας απορριμάτων Ν.Ηλείας
Παρατείνεται η υποβολή προτάσεων για τα “Greek Green Awards 2019”
ΜΑΝ HELLAS TRUCK & BUS S.A. : Ρεκόρ πωλήσεων μεταχειρισμένων φορτηγών το 2018
Αυτοκινητόδρομος Ε65: Ξεκινούν οι εργασίες στο νότιο τμήμα του
Eγκαίνια του πρώτου στη Βόρεια Ελλάδα «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης»
Περιφέρεια Αττικής: Ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημοτικά κτίρια
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook