Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Aρχιτεκτονική του Νέου Ασφαλιστικού
 Την αρχιτεκτονική του νέου Ασφαλιστικού, ανέλυσε ο πρόεδρος του Ταμείου Κωνσταντίνος Μακέδος, προσκεκλημένος στην ανοιχτή Συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του Τμήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του ΤΕΕ τη Δευτέρα 13/5/2019.

Στην αίθουσα του ΕΒΕ Βοιωτίας στη Λιβαδειά, κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ ενημέρωσε αναλυτικά για όλα τα μείζονα ασφαλιστικά θέματα του κλάδου, με αφορμή και το νόμο για τις 120 δόσεις, καθώς επίσης και για το ρόλο και τις δράσεις του Ταμείου. Στο τέλος της ομιλίας του, απάντησε διεξοδικά σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες, στην πλειοψηφία τους νέοι επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και συνταξιούχοι μηχανικοί.

«Το ενδιαφέρον και η βούληση για δουλειά και προκοπή εκδηλώνονται με κάθε ευκαιρία από τον Τεχνικό Κόσμο, ο οποίος έχει υποστεί τις βαρύτατες συνέπειες τις πολυετούς κρίσης με τον πλέον οδυνηρό τρόπο. Τα μέλη του ΤΕΕ στο σύνολό τους, και ειδικά του Τμήματος Αν. Στερεάς, Έλληνες, δυναμικοί επαγγελματίες και επιστήμονες με υψηλότατη κατάρτιση, αποδεικνύουν ότι έχουν τη διάθεση, την επαγγελματική εμπειρία, αλλά κυρίως την ικανότητα να «τραβήξουν» τον Κλάδο και τη χώρα μπροστά».
.
Το νέο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνεται στο Ασφαλιστικό μας σύστημα στόχο έχει να εξισορροπήσει οφειλές, αλλά και εισφορές, που έχουν φθάσει σε εξοντωτικό επίπεδο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σε μία παρατεταμένη περίοδο κρίσης, στην οποία παρατηρήθηκε μία δραματική συρρίκνωση της επαγγελματικής ύλης. Μένουν όμως ακόμα πολλά να γίνουν προκειμένου ο κλάδος και η χώρα να μπουν σε μία τροχιά σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο ΤΜΕΔΕ, καθημερινά, με συντονισμένες δράσεις συμβάλλουμε έμπρακτα προκειμένου να διαμορφωθούν οι συνθήκες για διαρκή και σταθερή ανάπτυξη, για τη μείωση της ανεργίας, την ανάσχεση του brain drain, για τη συνολική ανάταξη των Ελλήνων επιστημόνων, και των ελεύθερων επαγγελματικών. Τη “ραχοκοκαλιά” της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας».

Απ΄ την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Λυκόπουλος: «O κ. Μακέδος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τα μέλη του τμήματός μας. Το κλίμα ήταν απόλυτα ικανοποιητικό, καθώς ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ έδωσε σαφείς διευκρινήσεις για όλα τα ζητήματα όσον αφορά το ΤΜΕΔΕ, τον ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ, τους κλάδους Υγείας, αλλά και συντάξεων και λύθηκαν πολλές απορίες των μελών μας.

Όσον αφορά την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών και των αδικιών που έχει υποστεί ο κλάδος, αλλά και τη ζητούμενη αναθέρμανση της αγοράς και των Τεχνικών Επαγγελμάτων, σε συνεργασία με το κεντρικό ΤΕΕ και το ΤΜΕΔΕ, όλα τα ζητήματα και οι προτάσεις μας προωθούνται και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής Συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Αν. Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Μακέδος, ανέλυσε διεξοδικά και με παραδείγματα την Αρχιτεκτονική του Ασφαλιστικού και του Συνταξιοδοτικού συστήματος. Τόνισε επίσης τις δράσεις του Ταμείου όσον αφορά την εγγυοδοσία, αλλά και την πρωτοπόρα συμβολή του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όσον αφορά την τεχνογνωσία και τις καλές πρακτικές, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από τον ίδιο στην πρόσφατη συνάντηση των μελών του AECM στη Ρίγα της Λετονίας, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των Ευρωπαϊκών Φορέων Εγγυοδοσίας, και που έτυχαν θερμότατης αποδοχής.

Τέλος, ο κ. Μακέδος αναφέρθηκε στις προσεχείς πρωτοβουλίες, που πρόκειται να αναλάβει το Ταμείο για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της ρευστότητας προς όφελος του Τεχνικού Κόσμου.

Στη φωτογραφία που επισυνάπτεται (από αριστερά): κα Λένα Τσεκούρα, πρόεδρος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Αν. Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, πρόεδρος ΤΜΕΔΕ, κ. Θανάσης Λυκόπουλος, πρόεδρος ΤΕΕ Αν. Στερεάς Ελλάδας.
 
 Επικαιρότητα
Π.Ε Καρδίτσας: Αποκαθίστανται οι ζημιές στο οδικό δίκτυο με έργο προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ
Προχωρά η κατασκευή νέου ποδηλατοδρομίου στον Βόλο
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών
Εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Κομβικό έργο για την Αργολίδα – Αναζητούνται οι τρόποι ένταξης στο ΠΕΠ
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έργο προϋπολογισμού 530.000 ευρώ για τον δρόμο Αγιάς – Μελιβοίας
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας
Το νέο τηλεοπτικό σποτ της “Elec.tec – Ηλεκτρολογικό Υλικό / Φωτισμός“
Π.Ε. Αργολίδας: Στο τραπέζι ο αυτοκινητόδρομος Α7 – Πώς θα γίνεται η σύνδεση με Ναύπλιο και Άργος
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Έτοιμο το γήπεδο Μακρυχωρίου
Αποτελέσματα εκλογών του ΤΕΕ: Πρωτιά για την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook