Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Δήμος Περιστερίου: Επένδυση πνοής με ηλεκτρικά και Euro 6
 Από το Δήμο Περιστερίου αγοράστηκαν την τελευταία τριετία σαράντα οκτώ οχήματα διαφόρων τύπων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 6, μειώνοντας κατά πολύ τη χρήση οχημάτων παλαιότερης τεχνολογίας.


Τα Euro 6 αυτοκίνητα είναι τα «καθαρότερα» και πιο φιλικά προς το περιβάλλον που κατασκευάστηκαν μέχρι σήμερα. Το νέο πρότυπο ακολουθεί την περιβαλλοντολογική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε το 1992 με τη θέσπιση των πρώτων ορίων εκπομπών ρύπων για τα καινούργια αυτοκίνητα (Euro 1), με στόχο να μειωθούν στο ελάχιστο οι εκπομπές ρύπων όλων των αυτοκινήτων, προς όφελος του περιβάλλοντος.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί το τρίτο στάδιο της ανανέωσης του στόλου στο Δήμο Περιστερίου, οι επιλογές του οποίου έγιναν με προοπτική την καλύτερη –κατά το δυνατόν– λειτουργία των υπηρεσιών, τη μέγιστη ασφάλεια και άνεση των εργαζόμενων και των επιβατών. καθώς και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Και ηλεκτροκίνητα


Ο Δήμος Περιστερίου υιοθέτησε και πρωτοπόρες λύσεις, όπως έχουν κάνει αρκετές προηγμένες πόλεις της Ευρώπης. Συγκεκριμένα προμηθεύτηκε ολοκληρωμένη σειρά από 12 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα για τις υπηρεσίες του, με στόχο όχι μόνο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα του Δήμου Περιστερίου –που παρουσιάζονται σε Δήμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα– θα φορτίζουν στο χώρο του δημοτικού αμαξοστασίου και σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε διάφορα σημεία της πόλης, για χρήση και από τους δημότες.

Γενικότερα, η σταδιακή αντικατάσταση των σημερινών οχημάτων με φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα στοχεύει κυρίως στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα αστικά κέντρα, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Είναι σαφές ότι η ευρύτερη χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων και ο περιορισμός της χρήσης αυτοκινήτων συμβατικής τεχνολογίας θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν μηδενική εκπομπή ρύπων, τουλάχιστον κατά τη λειτουργία τους, και αποδεσμεύουν όσους τα χρησιμοποιούν από τη χρήση υγρών καυσίμων.

Χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και επιτυγχάνουν μείωση στην κατανάλωση ενέργειας κατά 80-90%, λόγω της υψηλής απόδοσης του ηλεκτροκινητήρα σε σχέση με τους συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι οποίοι έχουν μεγάλες απώλειες θερμικής ενέργειας.

Επιπλέον πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων είναι ότι δεν παράγουν κανενός είδους ρύπους εξάτμισης, είναι πιο αθόρυβα από τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης, ενώ επιτυγχάνουν σχεδόν σταθερή ροπή από την ακινησία έως το μέγιστο όριο στροφών λειτουργίας. Επιπλέον, έχουν χαμηλότερο κόστος σε βάθος χρόνου (καθώς δεν επηρεάζονται από τις αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης, ενώ έχουν και χαμηλότερα έξοδα service και συντήρησης), ενώ ο χειρισμός τους είναι το ίδιο εύκολος ή και ακόμη πιο εύκολος από εκείνον των συμβατικών οχημάτων.

Όλες οι επιλογές του Δ. Περιστερίου είναι στοχευμένες και προσεκτικές, γιατί η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ραγδαία και ο δήμος την παρακολουθεί στενά.

Οχήματα Euro 6


Ο Δήμος Περιστερίου διαθέτει τριάντα οκτώ οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 6 και συγκεκριμένα:

- Έξι απορριμματοφόρα - Δύο τριαξονικά απορριμματοφόρα. - Τρία μεσαία μηχανικά σάρωθρα. - Δύο οχήματα για τη μεταφορά κοντέινερ σκαφών. - Ένα τετραξονικό Huck lift. - Ένα τριαξονικό huck lift. - Ένα καλαθοφόρο. - Ένα φορτωτή εκσκαφέα. - Ένα πούλμαν. - Ένα λεωφορείο δημοτικής συγκοινωνίας. - Ένα φορτηγό δέκα πέντε τόνων με αρπάγη. - Τρία Ι.Χ επιβατικά. - Ένα διπλοκάμπινο ανατρεπόμενο ημιφορτηγό. - Ένα ημιφορτηγό pick up. - Τρία ημιφορτηγά μικρά ανοιχτά pick up 4Χ4. - Τρία ημιφορτηγά μικρά ανατρεπόμενα διπλοκάμπινα. - Ένα van 9θέσιο. - Ένα van - κινητό συνεργείο. - Ένα 4Χ4 πυροσβεστικό - εκχιονιστικό ημιφορτηγό. - Τέσσερα μοτοποδήλατα.

Ηλεκτροκίνητα οχήματα


Ο στόλος των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων του Δήμου Περιστερίου περιλαμβάνει δώδεκα οχήματα και συγκεκριμένα:

- Τρία επιβατικά οχήματα Peugeot Partner για μεταφορά προσωπικού και για άλλες ανάγκες του δήμου. - Τρία οχήματα Peugeot Partner τύπου van για τις ανάγκες των συνεργείων της διεύθυνσης και για μεταφορά εξοπλισμού για συντηρήσεις. - Τρία οχήματα Goupil G4 ανατρεπόμενα ημιφορτηγά για τη συλλογή υπολειμμάτων πρασίνου και ογκωδών αντικειμένων από σημεία χαμηλής όχλησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, όπως είναι π.χ. το Βιοκλιματικό Πάρκο της Χωράφας και το Άλσος. - Τρία δίκυκλα Daytona - Edisson για τις ανάγκες του δήμου, για την επίδοση εγγράφων και για μεταφορά από το ένα δημοτικό κτίριο στο άλλο.
 
 Επικαιρότητα
Concrete Awards 2019: Χρυσό Βραβείο στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 27
Δημοπρατείται η μελέτη της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το τμήμα από τον κόμβο της Βιοκαρπέτ έως την Νίκαια
Στην τελική ευθεία για το 1ο Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Προχωρά στη διαγράμμιση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Λάρισας με έργο 800.000 ευρώ
Concrete Awards 2019: Στην τελική ευθεία για την Τελετή Απονομής
Κοινή συνεργασία και άμεση, αποτελεσματική λύση για το δρόμο Λάρισα-Φάρσαλα
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Εργασίες συντήρησης σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου
Δημοπρατήθηκε σε χρόνο ρεκόρ το έργο της κατασκευής της εισόδου της πόλης της Καρδίτσας
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Χωρίς κανένα πρόβλημα στο οδικό δίκτυο - Αντιμετωπίσθηκε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το Νομό Μαγνησίας
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Εργασίες συντήρησης σε διάφορα σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook