Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
TΕΡΝΑ: Ανάληψη νέου έργου στο αεροδρόμιο Βελιγραδίου
 Την αναβάθμιση και επέκταση του διεθνούς αεροδρομίου του Βελιγραδίου «Νίκολα Τέσλα» ανέλαβε η κοινοπραξία των εταιρειών Vinci (με ποσοστό συμμετοχής 51%) και TΕΡΝΑ (θυγατρική του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με ποσοστό συμμετοχής 49%), έργα συνολικού προϋπολογισμού 262 εκατ. ευρώ.


Συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν: νέες κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 42.000 τ.μ., χώροι στάθμευσης αεροσκαφών, υποδομές εξυπηρέτησης των αφίξεων και των αναχωρήσεων μπροστά από το νέο κτίριο του τερματικού σταθμού, διάδρομος προσγείωσης / απογείωσης μήκους 3.500 μέτρων, εννέα συνδετήριοι διάδρομοι κυκλοφορίας αεροσκαφών (TWY) από και προς τον διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης, διάδρομοι 3.500 μ. για την κίνηση των οχημάτων, καθώς και χώροι στάθμευσης 2.400 θέσεων. Εκτός απΆ τις νέες κατασκευές θα γίνουν και ανακαινίσεις υπαρχόντων κτιριακών εγκαταστάσεων συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ., καθώς και του υφιστάμενου διαδρόμου προσγείωσης / απογείωσης μήκους 3.400 μέτρων.

Επιπλέον, θα γίνει επέκταση τόσο του υφιστάμενου χώρου απόψυξης αεροσκαφών κατά τις περιόδους παγετού (deicing pad επιφάνειας 6.000 τ.μ.), όσο και υφισταμένων χώρων στάθμευσης αεροσκαφών (, οι οποίοι μαζί με τους νέους χώρους θα έχουν συνολική επιφάνεια 55.000 τ.μ.).

Τέλος, θα κατασκευαστούν και διάφορες άλλες υποδομές (όπως μετεωρολογικός σταθμός, βιολογικός καθαρισμός επεξεργασίας αποβλήτων, φωτοβολταϊκό πάρκο και αποχετευτικό σύστημα συλλογής ομβρίων υδάτων), ενώ θα γίνει σήμανση και διαγράμμιση, και θα τοποθετηθούν συστήματα φωτισμού και κάμερες παρακολούθησης (CCTV).
 
 Επικαιρότητα
VERDE.TEC: Έρχεται η 3η διεθνής έκθεση για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος
LIVE: Συνεδρίαση ΚΕΔΕ για τη διαχείριση απορριμμάτων
ASCEN.TEC: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ Έρχεται τον Μάιο η νέα, εντυπωσιακή, έκθεση τεχνολογίας για τους οικιακούς και επαγγελματικούς ανελκυστήρες
ELEC.TEC: H ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ SMART HOMES Η κορυφαία έκθεση ηλεκτρολογικού υλικού, φωτισμού και συστημάτων ασφαλείας προετοιμάζεται με νέα αισθητική και ποιοτικά δεδομένα
Το παρόν και το μέλλον του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε είναι ψηφιακό.
Δίκτυα διανομής φυσικού αερίου σε δεκαοκτώ πόλεις της περιφέρειας
Παρατείνεται η υποβολή προτάσεων για τα “Greek Green Awards 2019”
Λήγει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την αντικατάσταση αδειών τεχνικών επαγγελμάτων του Ν. 3982/2011
SPANOS GROUP: Εκπαιδευτική εβδομάδα της ΑΜΜΑΝΝ
Epiroc Hellas: Εγκαίνια και νέα αρχή για εξόρυξη,υποδομές και φυσικούς πόρους
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε: Στο παγκοσμίως μεγαλύτερο διαγωνισμό για τεχνικούς οχημάτων
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook