Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε: Στο παγκοσμίως μεγαλύτερο διαγωνισμό για τεχνικούς οχημάτων
 Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ο τελικός γύρος του παγκοσμίως μεγαλύτερου διαγωνισμού ικανοτήτων τεχνικών οχημάτων στην Κουριτίμπα, της Βραζιλίας με τη συμμετοχή και των μηχανικών των συνεργείων της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στο φετινό διαγωνισμό Volvo International Service Training Awards (VISTA) συμμετείχαν 19.700 τεχνικοί από τα παγκόσμια δίκτυα σέρβις των Volvo Trucks και Volvo Buses. Μετά από ένα συναρπαστικό τελικό γύρο όπου αναμετρήθηκαν “σώμα με σώμα’’ οι 40 καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο, οι VIIES RATAS από την Εσθονία διασφάλισαν τη νίκη.

«Οι εξειδικευμένοι και ενθουσιώδεις τεχνικοί σέρβις είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας για τα συνεργεία και τους πελάτες μας. Γι’ αυτό επενδύουμε τόσα πολλά στη συνεχή εκπαίδευση και εξέλιξη των ικανοτήτων τους.

Το VISTA είναι η κορυφή του παγόβουνου, όπου όλοι οι τεχνικοί μας κάθε δύο χρόνια έχουν την ευκαιρία και δοκιμάσουν και να αποδείξουν τις ικανότητές τους έναντι των συναδέλφων τους από όλο τον κόσμο.

Ο διαγωνισμός εξετάζει διεξοδικά τις σχετικές με τη καθημερινή εργασία ικανότητες των τεχνικών και την κρίσιμη τεχνογνωσία, προάγει τη συνεργασία και καλλιεργεί ένα πνεύμα υπερηφάνειας,» σχολίασε ο Claes Nilsson, President of Volvo Trucks.

Ο πρώτος διαγωνισμός VISTA πραγματοποιήθηκε το 1957. Από τότε, το επάγγελμα του μηχανικού φορτηγών έχει μετατραπεί σε τεχνικό αυτοκινήτου, ο υπολογιστής έχει γίνει απαραίτητο εργαλείο στο συνεργείο και το επάγγελμα έχει αλλάξει εκ βάθρων.

Τα σύγχρονα φορτηγά είναι τεχνικά πολύ προηγμένα μηχανήματα που απαιτούν πιο ολοκληρωμένη και ευρύτερη γνώση από πριν. Σήμερα, οι τεχνικοί πρέπει να μπορούν να διαχειρίζονται ταυτόχρονα μηχανικές και ηλεκτρονικές εργασίες.

Παράλληλα, ο ισχυρός ανταγωνισμός στη βιομηχανία μεταφορών σημαίνει συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών για αδιάλειπτη λειτουργία των οχημάτων.

«Γενικά, ένα φορτηγό πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα, το οποίο στην πράξη σημαίνει ότι οι τεχνικοί απαραιτήτως πρέπει να είναι σε θέση να εκτελούν προηγμένες και προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης, να επιλύουν ζητήματα, να αναγνωρίζουν, να αναλύουν και να επιδιορθώνουν προβλήματα το ταχύτερο δυνατόν.

Στην εποχή μας, οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής για σέρβις και επισκευές είναι απαράδεκτοι, ενώ υπάρχει μηδενική ανοχή για μη διαθεσιμότητα των σωστών ανταλλακτικών ή αστοχία στην εκτέλεση μιας εργασίας σωστά από την πρώτη φορά που το όχημα έρχεται στο συνεργείο,» εξηγεί ο Martin Merrick, SVP Retail Development.

Το θέμα του φετινού VISTA – "Performance is Everything" (‘Οι Επιδόσεις είναι το Παν’)– περιγράφει άριστα αυτή την πραγματικότητα: για να μπορούν οι πελάτες να έχουν άριστα αποτελέσματα, οφείλουν και οι τεχνικοί να κάνουν το ίδιο.

«Και πρόκειται γι’ αυτό ακριβώς – στόχος μας είναι να έχουμε τους παγκοσμίως καλύτερους μηχανικούς για την τεχνική υποστήριξη των οχημάτων των πελατών μας. Μέσω του VISTA στοχεύουμε να επιστήσουμε την προσοχή και να ανταμείψουμε τη σημαντική δουλειά που οι έμποροι και τα συνεργεία εκτελούν καθημερινά και ταυτόχρονα να προσελκύσουμε νέα ταλέντα σε ένα ενδιαφέρον και πολυδιάστατο επάγγελμα με υποσχόμενο μέλλον,» δήλωσε η Anna Rogbrant, VISTA Project Manager.
 
 Επικαιρότητα
Απολύτως επιτυχημένη η 1η διεθνής έκθεση “Ascen.tec”
Eurolog 2019: Aναδείχθηκαν ο manager και το project της χρονιάς από το ilme
Κεντρική εκδήλωση ΓΣΕΒΕΕ «1919-2019 - 100 Χρόνια ΓΣΕΒΕΕ: Η ιστορία μας, ιστορία του τόπου μας»
«Καλλέργης Μηχανήματα»: Νέα συνεργασία για υγραεριοκίνηση μηχανών ντίζελ
Δήμος Περιστερίου: Επένδυση πνοής με ηλεκτρικά και Euro 6
«Έπεσαν» οι υπογραφές για τη ΣΔΙΤ κατασκευής και λειτουργίας μονάδας επεξεργασίας απορριμάτων Ν.Ηλείας
Παρατείνεται η υποβολή προτάσεων για τα “Greek Green Awards 2019”
ΜΑΝ HELLAS TRUCK & BUS S.A. : Ρεκόρ πωλήσεων μεταχειρισμένων φορτηγών το 2018
Αυτοκινητόδρομος Ε65: Ξεκινούν οι εργασίες στο νότιο τμήμα του
Eγκαίνια του πρώτου στη Βόρεια Ελλάδα «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης»
Περιφέρεια Αττικής: Ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημοτικά κτίρια
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook