Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Ιδρύθηκε Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών
 Με την επωνυμία «Ελληνικό Ινστιτούτο Πυροπροστασίας Κατασκευών» και διακριτικό τίτλο «ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ.» ιδρύθηκε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία θα έχει ως αντικείμενο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας από τις πυρκαγιές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο Ινστιτούτο συμμετέχουν τρεις από τις εταιρείες της ΒΙΟΧΑΛΚΟ μαζί με άλλες εταιρείες σχετικές με τον κλάδο των κατασκευών. Απώτερος σκοπός του ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ. είναι:

Να προβάλλει για λογαριασμό των μελών του τις θέσεις τους για τη διαμόρφωση / υποστήριξη προδιαγραφών και προτύπων πυροπροστασίας, καθώς επίσης να μελετά και να προτείνει μέτρα για τη βελτίωσή τους, ώστε να αποτρέπονται οι απώλειες ζωής και περιουσίας από τη φωτιά στις κατασκευές.

Να συμμετέχει στις δημόσιες διαβουλεύσεις σχετικά με την κατάρτιση νόμων, αποφάσεων και κανονισμών που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη θέσπιση προδιαγραφών πυροπροστασίας και μηχανισμού ελέγχου (με έλεγχο μελετών, έλεγχο υλοποίησης μελετών, πιστοποίηση κλπ.), υποβάλλοντας για λογαριασμό των μελών συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις.

Να προωθεί την ανάπτυξη σχέσεων και επαφών των μελών του με εθνικούς και διεθνείς δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, με αρχές και οργανισμούς, καθώς και με ενδιαφερόμενα μέρη που έχουν συναφείς δραστηριότητες.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η υποστήριξη όλων των επιχειρήσεων και φορέων που συμμετέχουν δίνει ελπίδα για αλλαγές στη χώρα μας όσον αφορά την πυροπροστασία, την ορθή χρησιμοποίηση υλικών στον τομέα της κατασκευής και την ενσωμάτωση των βέλτιστων πρακτικών στην ελληνική νομοθεσία και πραγματικότητα.

Το ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ. υποστηρίζεται από σχετικές εταιρείες (συστημάτων δόμησης, θερμομονωτικών υλικών, καλωδίων, εξειδικευμένων υλικών υψηλής θερμοκρασίας, παραγωγής πετασμάτων και συστημάτων θέρμανσης) από εκπροσώπους φορέων (όπως πανεπιστημίων και εξειδικευμένων εργαστηρίων), καθώς και από πυροσβέστες.
 
 Επικαιρότητα
Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Εγκαινίασε τον κύκλο DIY workshops
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε: Στο παγκοσμίως μεγαλύτερο διαγωνισμό για τεχνικούς οχημάτων
Με κοινοτικά κονδύλια η επέκταση του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε: Νέο μέλος στην Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας
ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ: Αναζητείται αγοραστής
SPANOS GROUP: Σύστημα επεξεργασίας και ανακύκλωσης ανακτημένου ασφαλτομίγματος AMMANN-RSS120
Intrakat:Τρία μεγάλα έργα παρουσιάστηκαν στην τακτική Γενική Συνέλευση
Όμιλος «Ηρακλής»: Τριπλή διάκριση στα Health & Safety Awards 2018
LAMDA DEVELOPMENT: «Μάνατζερ της Χρονιάς» ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε: Βραβεύτηκαν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της εταιρείας
Fraport Greece: Το χρονοδιάγραμμα αναμόρφωσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook