Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Οι μεγαλύτερες κερδοφόρες εταιρείες στον κλάδο των τσιμέντων και των ορυκτών
 Τον κατάλογο με τις 20 περισσότερο κερδοφόρες ελληνικές εταιρείες στον κλάδο των τσιμέντων και των ορυκτών δημοσίευσε στην ετήσια έρευνά της η εφημερίδα New Times, στο πλαίσιο καταγραφής των συνολικών πωλήσεων σε δομικά υλικά.

Ειδικότερα, στις 20 πρώτες θέσεις του καταλόγου βρέθηκαν οι: «Παυλίδης Μάρμαρα», «FHL Κυριακίδης», «Τιτάν», «Λαρσινός», «Χαριτόπουλος Δ.Ν.», «Mermeren Kombinat», «Μπύρος Ελληνικά Μάρμαρα», «Marmor SG Stone Group», «Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος», «Ελληνικά Λατομεία», «Λατομεία Λαμίας», «Nordia», «Ικτίνος Ελλάς», «Δομική Παυλίδης», «Νίκος Δ. Μελής», «Πούλιος ΑΕ», «Εργομπετόν Θράκης», «Ideal Standard», «Κάρτσωνας Λαρσινός» και «Βιοκέφ Κάκκος».

Παρακάτω αναφερόμαστε αναλυτικότερα στις πρώτες απΆ τις συγκεκριμένες εταιρείες.

Μάρμαρα Παυλίδης

Προσφάτως εξαγόρασε μεγάλη εταιρεία του κλάδου στο εξωτερικό, και αύξησε κατά 63% τα κέρδη της το 2016 σε σχέση με το 2015 υπερβαίνοντας τα 31 εκατ. ευρώ (η αύξηση των κερδών της εταιρείας σε σχέση με το 2010 ήταν σχεδόν 300%). Πρόκειται για μια επιχείρηση η οποία «ντύνει» με μάρμαρο συγκροτήματα από τις ΗΠΑ μέχρι τις αραβικές χώρες και τις χώρες της ¶πω Ανατολής, ακολουθώντας κατά βήμα διεθνείς επιχειρήσεις του κλάδου της, όπως τα ιταλικά μονοπώλια.

FHL Κυριακίδης Μάρμαρα & Γρανίτες AE

Αντίστοιχη είναι η πορεία και άλλης επιχείρησης του κλάδου, της «FHL Κυριακίδης», η οποία επίσης εμφάνισε το 2016 κέρδη 27,7 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη της εταιρείας ήταν αυξημένα κατά 173% σε σχέση με το 2015, ενώ αν συγκρίνει κανείς την αύξηση της κερδοφορίας σε σχέση με το 2010 αυτή είναι 696%!

Δραστηριοποιείται από το 1991 στην εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία μαρμάρων και γρανιτών και έχει στην ιδιοκτησία της διάφορα λατομεία στην Ελλάδα, απΆ όπου εξορύσσονται τα πάλλευκα μάρμαρα «Thassos White», «Πρίνος», Βώλακας, «Bianco Venus», «Bianco M» & «Bianco Venatino».

Ο όμιλος διαθέτει θυγατρική εταιρεία εμπορίας μαρμάρων, τη «Marmi Bianchi», η οποία βρίσκεται στη Marina di Carrara της Ιταλίας.

Ο όμιλος F.H.L. απέδειξε πολλές φορές στο παρελθόν ότι είναι κορυφαία εταιρεία, έχοντας παραδώσει έργα σε λευκό μάρμαρο υψηλού κύρους, είτε καλλιτεχνικά επεξεργασμένα, είτε σε ειδικές διαστάσεις ή πλακίδια.

Το εξ ολοκλήρου λευκό μάρμαρο που καλύπτει το Μεγάλο Τζαμί του ¶μπου Ντάμπι (Grand Mosque of Abu Dhabi), το Εθνικό Κοινοβούλιο και το Συνεδριακό Κέντρο στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν, καθώς και οι προσκυνηματικοί τόποι στη Μέκκα και τη Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας, είναι έργα που το αποδεικνύουν.

Τιτάν ΑΕ Τσιμέντων

Στην τρίτη θέση του καταλόγου των πλέον κερδοφόρων μεμονωμένων εταιρειών του κλάδου βρέθηκε η επιχείρηση «Τιτάν ΑΕ Τσιμέντων», η οποία ωστόσο κατέλαβε την πρώτη θέση από άποψη τζίρου.

Στην πραγματικότητα ο όμιλος επιχειρήσεων «Τιτάν» είναι ένας από τους ελάχιστους ελληνικούς πολυεθνικούς βιομηχανικούς κολοσσούς.

Ο όμιλος «Τιτάν» είναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και δομικών υλικών με καθετοποιημένη παραγωγή και 116 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Με έδρα την Ελλάδα, ο όμιλος διαθέτει εργοστάσια τσιμέντου σε δέκα χώρες, απασχολεί 5.432 εργαζομένους (συμπεριλαμβανομένων και των κοινοπραξιών) και έχει κύκλο εργασιών 1,5 δισ. ευρώ το 2017.

«Λαρσινός»

Είναι μια από τις πιο δυναμικές και ταχύρυθμα αναπτυσσόμενες εταιρείες στους τομείς της εκμετάλλευσης λατομείων και παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος, με έδρα την Κόρινθο, και βρέθηκε στην τέταρτη καλύτερη θέση του καταλόγου των κερδοφόρων επιχειρήσεων.

Μετά από αύξηση 141%, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη 11,4 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα διαθέτοντας λατομεία και μονάδες παραγωγής σκυροδέματος (μόνιμα και εργοταξιακά για την εξυπηρέτηση της εκτέλεσης τεχνικών έργων), παράγοντας επί 40 χρόνια προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Η εταιρεία συνδυάζει την αύξηση της κερδοφορίας με συνεχείς επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες παραγωγής, διάθεσης και οργάνωσης, με την πιστοποίηση και την καινοτομία να χαρακτηρίζουν τόσο τα προϊόντα όσο και τις διαδικασίες παραγωγής.

Χαριτόπουλος Δ.Ν. ΑΕ

Βρέθηκε στην πέμπτη θέση των πιο κερδοφόρων εταιρειών αν και εμφάνισε μείωση κερδών. Η εταιρεία ως το 1987 ασχολούνταν μόνο με την εξόρυξη του «χιονόλευκου» θασίτικου μαρμάρου, ενώ το 1988 προχώρησε στην ίδρυση εργοστασίου κοπής και επεξεργασίας αυτού του μαρμάρου.

Το λατομείο και το εργοστάσιό της διαθέτουν άρτιο τεχνικό εξοπλισμό, ο οποίος από την έναρξη των εργασιών του και μέχρι σήμερα αυξάνεται και εκσυγχρονίζεται συνεχώς, ακολουθώντας κάθε νέα τεχνολογική εξέλιξη στο τομέα της εξόρυξης και της επεξεργασίας του μαρμάρου.

Η επιχείρηση απασχολεί αυτή τη στιγμή 54 άτομα μόνιμο προσωπικό, 26 στο εργοστάσιο, 24 στο λατομείο και 4 στη Διοίκηση. Το 30% της παραγωγής της εξάγεται σε ξένες χώρες όπως είναι το Ιράκ, η Κίνα, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιταλία και η Ισπανία, ενώ η μεταφορά των εξαγόμενων προϊόντων γίνεται με κοντέινερ που φορτώνονται σε πλοία από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το 70% της παραγωγής της απορροφάται από ελληνικές επιχειρήσεις μαρμάρου για να καταλήξει όμως στο σύνολό του, μετά από επεξεργασία, στην παγκόσμια αγορά.
Οι τρεις επόμενοι

Στις επόμενες θέσεις βρέθηκαν οι εταιρείες Mermeren, Μπύρος και Marmor Stone Group, τον μεγαλύτερο τζίρο απΆ τις οποίες πραγματοποιεί η Stone Group, που αποτελεί και έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους εταιρειών μαρμάρου στην Ευρώπη. Διαθέτει ιδιόκτητα λατομεία, καθώς και λατομεία με αποκλειστικότητα πρώτων υλών, τέσσερα εργοστάσια σε Θεσσαλονίκη, Δράμα και Βέροια, ενώ είναι «πρεσβευτής» λευκού μαρμάρου σε περισσότερες από 80 χώρες.

Ο όμιλος είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας των λευκών ποιοτικών μαρμάρων «Pirgon», «Thassos Snow White» & «Vermion White» σε πλάκες και πλακίδια. Ο όμιλος συνδυάζει την κερδοφορία με την υλοποίηση ενός φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος που αφορά το μηχανολογικό εξοπλισμό, τις αποθήκες, τα γραφεία, και συστήματα SAP - ERP Platform. Οι συνολικές εγκαταστάσεις του ομίλου, σε οικόπεδα και κτίρια, καλύπτουν μία έκταση 230.000 τ.μ.
 
 Επικαιρότητα
Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Εγκαινίασε τον κύκλο DIY workshops
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε: Στο παγκοσμίως μεγαλύτερο διαγωνισμό για τεχνικούς οχημάτων
Με κοινοτικά κονδύλια η επέκταση του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε: Νέο μέλος στην Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας
ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ: Αναζητείται αγοραστής
SPANOS GROUP: Σύστημα επεξεργασίας και ανακύκλωσης ανακτημένου ασφαλτομίγματος AMMANN-RSS120
Intrakat:Τρία μεγάλα έργα παρουσιάστηκαν στην τακτική Γενική Συνέλευση
Όμιλος «Ηρακλής»: Τριπλή διάκριση στα Health & Safety Awards 2018
LAMDA DEVELOPMENT: «Μάνατζερ της Χρονιάς» ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε: Βραβεύτηκαν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της εταιρείας
Fraport Greece: Το χρονοδιάγραμμα αναμόρφωσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook