Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Fraport: Παρουσίασε το σχεδιασμό για τα Χανιά
 Η στρατηγική αναβάθμιση του αεροδρομίου Χανίων με βάση τα διεθνή πρότυπα,αποτελεί το βασικό στόχο της εταιρείας «Fraport», σύμφωνα με την παρουσίαση που πραγματοποίησε σε εκδήλωση που οργάνωσε η εταιρεία σε κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων.

Η λειτουργία του με βάση τα υψηλότερα διεθνή επίπεδα ασφαλείας, η προσέλκυση εταιρειών και αεροσκαφών από όλες τις περιοχές του κόσμου και η επιχειρησιακή αξιοποίηση της υποδομής στο έπακρο, αποτελεί το βασικό στόχο της εταιρείας «Fraport».

Μιλώντας κατά την εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της «Fraport Creece», Αλεξάντερ Ζίνελ, αφού ανέλυσε το πλαίσιο της συμφωνίας που αφορά την διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας που διαχειρίζεται η εταιρεία του, προέβλεψε για το 2018 αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» σε διψήφιο ποσοστό, προσδιορίζοντάς το στο 18%, ενώ ζήτησε την συνεργασία των τοπικών φορέων και της κοινωνίας με στόχο όπως είπε, "την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής".

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό, το αεροδρόμιο Χανίων θα εξυπηρετήσει το φετινό καλοκαίρι 13 ακόμα αεροπορικές εταιρείες. Μέσω των περιφερειακών αεροδρομίων, τόνισε, το 2017 εξυπηρετήθηκαν 27,6 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ το αεροδρόμιο Χανίων εξυπηρέτησε 3 εκατομμύρια επιβάτες.

Ακόμα, σημείωσε ότι μέχρι το 2021 θα δαπανηθούν για την αναβάθμιση και επέκταση των περιφερειακών αεροδρομίων 415 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας για την αποχώρηση από τα Χανιά της εταιρείας «Raynair», την απέδωσε σε λόγους που αφορούν την επιχειρησιακή δράση της εταιρείας.

Αναφερόμενος στην πολιτική προβολής, τόσο του αεροδρομίου Χανίων όσο και των άλλων περιφερειακών αεροδρομίων, στάθηκε ιδιαίτερα στην πλήρη αναβάθμιση της ιστοσελίδας ενημέρωσης για τα αεροδρόμια, καθώς και στην έκδοση ειδικών εντύπων-περιοδικών για κάθε αεροδρόμιο.

Τον τρόπο λειτουργίας του αεροδρομίου Χανίων ανέπτυξε ο διευθυντής λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων Ηλίας Μαραγκάκης, δίνοντας κατά την παρουσίαση ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της ασφάλειας.

Όπως είπε, έχει εκπονηθεί και εφαρμόζεται ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, υπάρχει συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού ενώ και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια συστάθηκε και λειτουργεί τμήμα διαχείρισης κινδύνων από άγρια ζώα και πτηνά.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί και για τις υπηρεσίες ασφαλείας των επιβατών από την ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει αυτόν το τομέα, ενώ αναβαθμίζονται και οι υπηρεσίες για ´Ατομα με Ειδικές Ανάγκες.

Παράλληλα όπως είπε, υπάρχει συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Συντονισμού Πτήσεων, με στόχο την αύξηση του αριθμού των εξυπηρετούμενων αεροσκαφών και επιβατών.

Στα έργα βελτίωσης της υποδομής του αεροδρομίου Χανίων αναφέρθηκε ο υπεύθυνος μηχανικός της «Fraport», Αντώνης Πανταζής.

Η αύξηση των πυλών αναχωρήσεων από 14 σε 16, η αύξηση από 5 σε 8 των σημείων ελέγχου επιβατών και χειραποσκευών, η αναβάθμιση των εμπορικών χώρων του αεροδρομίου, η διαμόρφωση των χώρων επιβατών, η αύξηση των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών από 5 σε 10 με δυνατότητα να γίνουν 14, η ανακατασκευή του χώρου ελιγμών, η δημιουργία νέου αντλιοστασίου λυμάτων με δίκτυο 3,5 χιλιόμετρων, αποτελούν τα βασικά σημεία αναφοράς.

Παράλληλα, αναβαθμίζεται ο φωτισμός στο χώρο κίνησης αεροσκαφών, βελτιώνονται οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.
 
 Επικαιρότητα
Υποβλήθηκε η υποψηφιότητα του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. για ένταξή του στον Διεθνή Οργανισμό Εγγυοδοσίας(AECM)
Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.: Το κιβώτιο Dyna-4 και στα τρακτέρ της σειράς MF 5700 Global Series της Massey Ferguson
Οι μεγαλύτερες κερδοφόρες εταιρείες στον κλάδο των τσιμέντων και των ορυκτών
Fraport: Με λύσεις Cosmote αναβαθμίζει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Έτος ισχυρής ανάπτυξης το 2017
Δυναμική παρουσία της Lafarge Beton στην έκθεση DOMOTEC & BUILDING GREEN
Πιστοποίηση Περιβαλλοντικής Διαχείρισης PERS της ΟΛΠ Α.Ε. από την ESPO
ΥΠΕΣ: Ενισχύει με 810.000 ευρώ τρεις Δήμους για έργα υποδομών
Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για Έργα πρότεινε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός
Το συνεργείο Volvo Φορτηγών & Λεωφορείων της Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. στον μεγάλο τελικό του Vista 2017-2018
ΟΛΠ: Η άφιξη της νέας μεγάλης πλωτής δεξαμενής δημιουργεί νέα δεδομένα στη ναυπηγοεπισκευή
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook