Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
JCB: Νέος εκσκαφέας Hydradig 110W
 
Ο νέος εκσκαφέας Hydradig 110W
Ο νέος εκσκαφέας Hydradig 110W

Η JCB παρουσίασε στη Bauma 2016 τον καινούργιο εκσκαφέα Hydradig 110W. Ένα καινοτόμο μηχάνημα, μια καινούργια ιδέα που θα αλλάξει τα δεδομένα μέσα στα εργοτάξια.


Η JCB παρουσίασε στη Bauma 2016 το καινούργιο μηχάνημά της: τον εκσκαφέα Hydradig 110W. Ένα καινοτόμο μηχάνημα, μια καινούργια ιδέα που θα αλλάξει τα δεδομένα μέσα στα εργοτάξια.

Έμφαση στην ορατότητα


Η νέα σχεδίαση προσφέρει εξαιρετική ορατότητα: ο χειριστής μπορεί να βλέπει 1 μέτρο περιμετρικά του μηχανήματος, ενώ από τη θέση του μπορεί να βλέπει και τους 4 τροχούς.
Με τον κινητήρα και άλλα σημαντικά μέρη τοποθετημένα μέσα στο σασί, το αντίβαρο έχει μειωθεί σημαντικά σε όγκο κάνοντας το οπίσθιο μέρος της ανωδομής μόλις 120 χιλ. κάτι το οποίο βοηθά στην ακόμη καλύτερη ορατότητα.
Ο χειριστής μπορεί και βλέπει τα ποδαρικά, το μαχαίρι και το γάντζο ρυμούλκησης από τη θέση οδήγησης χωρίς να χρειάζεται περιστροφή της ανωδομής.
Η καμπίνα διαθέτει υαλοπίνακες που φτάνουν μέχρι το πάτωμα και προσφέρουν αμείωτη ορατότητα.
Λάμπες αλογόνου ή προαιρετικά υψηλής τάσης φώτα LED τοποθετημένα επάνω στη μπούμα, μπροστά, πίσω και πλάι κάνουν πιο εύκολη τη νυχτερινή εργασία.

Στιβαρότητα


Ο κινητήρας και οι δεξαμενές διπλού τοιχώματος είναι τοποθετημένα επάνω στο χαλύβδινο σασί χαμηλώνοντας έτσι το κέντρο βάρους του μηχανήματος κάτι το οποίο κάνει πιο σταθερό το μηχάνημα κατά την πορεία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.
Το χαμηλό κέντρο βάρους προσδίδει μεγαλύτερη ασφάλεια στο χειριστή και το μηχάνημα γίνεται πιο παραγωγικό στην ανύψωση και μεταφορά υλικών μέσα στο εργοτάξιο.
Η σταθερότητα της ανωδομής που επιτυγχάνεται με μόλις 12 εκ. οπίσθιο μέρος αποτελεί μεγάλο σχεδιαστικό, μηχανολογικό και κατασκευαστικό επίτευγμα.
Κατανομή βάρους 50/50 μεταξύ των αξόνων διευκολύνει σημαντικά την πολύ ομαλή οδήγηση του μηχανήματος.
Δυνατότητες κίνησης


Υδροστατική μετάδοση κίνησης με μία ταχύτητα επιτρέπει τη γρήγορη μετακίνηση από εργοτάξιο σε εργοτάξιο χωρίς να υπάρχει ανάγκη για ειδική μεταφορά.
Το σύστημα ευστάθειας πορείας JCB (προαιρετικός εξοπλισμός) αποδεδειγμένα προσδίδει στο μηχάνημα εξαιρετική ευστάθεια κατά την πορεία και βοηθάει στο να μην πέσουν στο οδόστρωμα υλικά.
Ο χειριστής έχει τη δυνατότητα 3 επιλογών κίνησης ανάλογα με την εργασία: 1. Επιλογή «αυτοκινητόδρομος» που απομονώνει την ανωδομή και τη μπούμα για ταχύτητα 40χλμ/ω.
2. Επιλογή «εργοτάξιο» με όλα τα υδραυλικά συστήματα εν ενεργεία και ταχύτητα έως 20χλμ/ω.
3. Επιλογή «αργό» με περιορισμό ταχύτητας για εργασίες που απαιτούν ακρίβεια.

Γάντζος ρυμούλκησης με ικανότητα 3,5 τόνους επιτρέπει τη μεταφορά με τρέιλερ εξαρτημάτων μέσα στο εργοτάξιο, χωρίς ανάγκη επιπλέον μεταφορικού μέσου.

Ευελιξία στη κίνηση


Τρεις επιλογές οδήγησης στο standard εξοπλισμό για διεύθυνση στους 2 και 4 τροχούς και κίνηση «κάβουρα» επιτρέπουν τις μανούβρες μέσα στο εργοστάσιο με πλήρη ασφάλεια.
Η θέση του βασιλικού πείρου σε κεντρικό σημείο στο σασί δίνει τη δυνατότητα στη μπούμα να μπορεί να κάνει εκσκαφή παράλληλα με τοίχους αυξάνοντας την ευελιξία στη χρήση του μηχανήματος – ειδικά για περιορισμένους και στενούς χώρους.
Περιφέρεια ανωδομής που επιτρέπει την άνετη και ανεμπόδιστη περιστροφή κοντά σε τοίχους χωρίς να επηρεάζεται η σταθερότητα του μηχανήματος. Οι άξονες φτάνουν σε κλίση +/-8Ο επιτρέποντας στο μηχάνημα να εργαστεί σε ανισόπεδο οδόστρωμα.
Καλύτερη ορατότητα από το εσωτερικό της καμπίνας προς τα έξω σημαίνει πιο ασφαλή λειτουργία του μηχανήματος.
Με την τετραδιεύθυνση επιτυγχάνεται ακτίνα στροφής κάτω από 4 μέτρα και επιτρέπει την εργασία σε μια λωρίδα του δρόμου.
Σύστημα επιλογής αλλαγής διεύθυνσης επιτρέπει την εναλλαγή της κατεύθυνσης της ανωδομής (το πίσω μέρος του μηχανήματος έρχεται μπροστά) για εργασία σε μια λωρίδα του δρόμου ή σε χώρους που το μηχάνημα δεν μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση οδηγώντας το.

Ευκολία συντήρησης


Κατασκευάζεται με υψηλής ποιότητας μέρη διασφαλίζοντας τη συνεχή του λειτουργία.
Ο κινητήρας JCB Ecomax διασφαλίζει μεγάλα διαστήματα μεταξύ των services, με ταυτόχρονα εύκολη πρόσβαση στον κινητήρα για τον καθημερινό έλεγχο.
Διαστήματα γρασσαρίσματος 500 ωρών για εκσκαφέα, μαχαίρι και ποδαρικά. 5ετές συμβόλαιο (Livelink) στο βασικό εξοπλισμό που διευκολύνει την παρακολούθηση της λειτουργίας της επένδυσης, την κατανάλωση καυσίμου και την τοποθεσία του.

Άνεση και εργονομία


Καμπίνα Command Plus: το καλύτερο περιβάλλον εργασίας, προϊόν μιας πολύ μεγάλης επένδυσης. Εργονομικά τοποθετημένα όλα τα όργανα και η θέση του χειριστή, και εξαιρετική ορατότητα.
Λιγότερη δόνηση και θόρυβος καθώς ο κινητήρας έχει απομακρυνθεί και έχει τοποθετηθεί μέσα στο σασί.

Ευελιξία χρήσης


Όλα τα γνήσια εξαρτήματα JCB είναι προγραμματισμένα στον εγκέφαλο του μηχανήματος κι ο χρήστης με 3 κινήσεις επιλέγει τη χρήση αυτού που επιθυμεί. Επιπλέον εξαρτήματα μπορούν να προγραμματιστούν χειροκίνητα. Με γάντζο ρυμούλκησης έως και 3,5 τόνους η μεταφορά βοηθητικού εξοπλισμού ή εξαρτημάτων είναι πανεύκολη.
Το υδροστατικό σύστημα κλειστού κυκλώματος διαθέτει ξεχωριστές αντλίες για τη χρήση εξαρτημάτων και την κίνηση της μπούμας διευκολύνοντας τη λειτουργία.
Υδραυλικό κύκλωμα εργαλείων χειρός προσδίδει μεγαλύτερη ευελιξία στη χρήση καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιπλέον εξαρτήματα όπως βραχόσφυρες, αντλίες, κλπ.
Ενώ τέλος, μεγάλο είναι και το εύρος επιλογής μπούμας: αρθρωτή ή μονοκόματη και μπαστούνια 1.6 μ, 2,0 μ ή 2,25 μ.

 
 Μηχανήματα έργων
Terex-Fuchs: Ο κυρίαρχος στα μηχανήματα ανακύκλωσης
Πατώντας στους ώμους γιγάντων
Unimog παντός εδάφους Euro 6
VOLVO CE L30G & L35G
Ένα νέο μικρό «θαύμα» από την Volvo
Volvo FH16 με προδιαγραφές Euro 6
Ευελιξία και χρηστικότητα
Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων EPB–TBM
Η μεγαλύτερη νέα σειρά μηχανημάτων στην ιστορία της JCB
Εκσκαφέας ECR305CL σε πλαίσιο μηδενικής περιστροφής
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook