Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Ένα νέο μικρό «θαύμα» από την Volvo
 


Ο νέος μικρός εκσκαφέας ECR25D είναι εύκολος στο χειρισμό και τη μεταφορά, ενώ διαθέτει χαρακτηριστηκά ενός πολύ μεγαλύτερου μηχανήματος με ισχυρές επιδόσεις, άριστη οικονομία και χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει βέλτιστη ευελιξία, απόδοση και ισχύ για τις διαστάσεις του, ο μικρός και συμπαγής εκσκαφέας ECR25D της Volvo Construction Equipment, βάρους 2,5t έχει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη εκσκαφής και αποκόλλησης (3,754 kN συνδυασμένη) από όσο ο ECR28 (2.8-t) που αντικαθιστά.

Με μικρή ακτίνα περιστροφής επιδιώκει να αποτελέσει πρότυπο ευελιξίας και πρακτικότητας για την κατηγορία του. Τα βαριά φορτία -με την άριστη ανυψωτική ικανότητα του- είναι εύκολη υπόθεση γι΄αυτόν, παραμένοντας αξιόπιστος σε οποιαδήποτε κατάσταση, χάρη στον άψογο έλεγχο και την ισορροπία που τον χαρακτηρίζει.

Ο κινητήρας προσφέρει αξιόλογες επιδόσεις και απόδοση καυσίμου, ενώ με τα προηγμένα υδραυλικά εξαρτήματα επιτυγχάνεται καλύτερη εκμετάλλευση της κινητήριας ισχύος. Η εμβολοφόρα αντλία μεταβλητού εκτοπίσματος με αίσθηση φορτίου συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της απώλειας ενέργειας – παρέχοντας ροή ανάλογα με τις απαιτήσεις μόνον όταν χρειάζεται. Το ευέλικτο αυτό μηχάνημα όντας αποδοτικό, με ταυτόχρονα χαμηλό λειτουργικό κόστος, το κάνει ιδανικό τόσο για ενοικίαση σε μικρά εργοτάξια όσο και σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα.

Χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του, ο εκσκαφέας ECR25D είναι πλέον κατάλληλος για εργασίες σε στενούς ή κλειστούς χώρους, ενώ μεταφέρεται εύκολα από το ένα εργοτάξιο στο άλλο. Το συνολικό βάρος μεταφοράς –ακόμα και με τρεις κάδους, μια μικρή υδραυλική βραχόσφυρα και ένα μικρό τρέιλερ— είναι λιγότερο από 3,5t. Τέσσερα εύχρηστα σημεία πρόσδεσης εγγυώνται την ασφαλή μεταφορά του ECR25D κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ευελιξία και δύναμη

Με στενή σχεδίαση μπλοκ, ο ECR25D είναι ιδανικός για πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές: εγκατάσταση ηλεκτρικών καλωδίων ή επισκευή σωληνώσεων ύδρευσης εκτελούνται γρήγορα και με περιορισμένες επιπτώσεις στην κυκλοφορία ή στη γειτονιά. Για πιο απαιτητικές λειτουργίες ή μεγαλύτερη ευελιξία, το μηχάνημα μπορεί να εφοδιάζεται με ένα πρόσθετο αντίβαρο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ακτίνα της ανωδομής υπερβαίνει ελάχιστα το συνολικό πλάτος, αποτρέποντας προσκρούσεις ή φθορές – ιδιαίτερα χρήσιμο σε κατοικημένες περιοχές.

Ο ECR25D συνοδεύεται από ένα νέο κινητήρα 15.5 kW (21.1 hp), που προσφέρει εξαιρετικές τιμές επιδόσεων και απόδοσης καυσίμου και πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων. Ένα προαιρετικό σύστημα αυτόματου ρελαντί μειώνει τις στροφές του κινητήρα όταν τα χειριστήρια είναι ανενεργά για πάνω από πέντε δευτερόλεπτα, περιορίζοντας το λειτουργικό κόστος και την κατανάλωση.

Για υψηλή παραγωγικότητα και μεγαλύτερη απόδοση εκσκαφής το μηχάνημα εφοδιάζεται με ένα προηγμένο υδραυλικό σύστημα. Το κύριο υδραυλικό χειριστήριο διαθέτει λειτουργία κατανομής ροής με ταχείς κύκλους λειτουργίας, ενώ η εμβολοφόρος αντλία μεταβλητής παροχής με ανίχνευση φορτίου προσαρμόζεται στις λειτουργικές απαιτήσεις, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος.

Εργονομία και λειτουργικότητα

Αν και μικρός, ο ECR25D είναι πρώτος στην κατηγορία του σε διαστάσεις και εργονομία καμπίνας – διασφαλίζοντας άνεση στο χειριστή. Ο χώρος πρόσβασης είναι μεγάλος για άνετη είσοδο/έξοδο των χειριστών χωρίς να εμποδίζονται από τα χειριστήρια. Το επίπεδο και χωρίς περιττά στοιχεία πάτωμα προσφέρει άφθονο χώρο για τα πόδια. Ένα προσαρμοζόμενο κάθισμα, εργονομικά υποβραχιόνια και ιδανικά τοποθετημένα χειριστήρια προσφέρουν λειτουργικότητα και ταχύτητα. Η ταχεία τοποθέτηση του μηχανήματος είναι εύκολη, καθώς οι κινήσεις εκσκαφής και περιστροφής ελέγχονται ταυτόχρονα μέσω αναλογικού κομβίου και ενός joystick που παρέχουν ακρίβεια και άνεση στη χρήση. Με τα μεγάλα υδραυλικά πεντάλ ο χειριστής ελέγχει hands-free και με ακρίβεια την κίνηση του οχήματος, ενώ η αυτόματη λειτουργία επιλογής δύο ταχυτήτων κίνησης επιτρέπει το κατέβασμα όταν οι απαιτήσεις ισχύος αυξάνονται. Το πρόγραμμα χαμηλής ταχύτητας ενεργοποιείται μέσω ενός διακόπτη για υψηλότερη ευαισθησία ελέγχου. Η συνολική ορατότητα είναι πολύ καλή χάρη στα μεγάλα παράθυρα της καμπίνας και τις στενές κολόνες. Η ορατότητα προς τον κάδο, το μαχαίρι και τις ερπύστριες είναι άριστη, βελτιώνοντας έτσι την ακρίβεια και ασφάλεια του χώρου εργασίας. Ανεξάρτητα αν το μηχάνημα είναι εφοδιασμένο με καμπίνα ή στέγαστρο Volvo, η ασφάλεια είναι σε πρώτη προτεραιότητα, κατά την είσοδο και προστασία από ανατροπή (ROPS) στάνταρ τριών σημείων.

Για μεγιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας, ο συμπαγής εκσκαφέας ECR25D είναι εύκολος στο σέρβις και τη συντήρηση. Όλα τα σημεία ελέγχου είναι εύκολα προσβάσιμα από το έδαφος, συγκεντρωμένα κάτω από ένα μεγάλο καπό που κλειδώνει. Γρασάρισμα χρειάζεται κάθε 50 ώρες μόνο, ενώ ένα πατενταρισμένο σύστημα αυξάνει την προστασία του υδραυλικού συστήματος και ανιχνεύει έγκαιρα τη ρύπανση του λαδιού. Στην ευκολία καθαρισμού του μηχανήματος σημαντικό ρόλο παίζουν το πρακτικό πάτωμα που πλένεται και τα επίπεδα παράθυρα που αντικαθίστανται απλά και ανέξοδα εάν χρειαστεί. Ο ECR25D διατίθενται με αρκετά επιπλέον πακέτα για την καλύτερη επαγγελματική υποστήριξη των χρηστών, με επιλογές όπως ένας μακρύς βραχίονας για μεγαλύτερη λειτουργική εμβέλεια ή πρόσθετο πίσω αντίβαρο για καλύτερο χειρισμό βαρέων εκσκαφών, ενώ η εγκατάσταση των κάδων είναι εύκολη χάρη στους προαιρετικούς ταχυσυνδέσμους που διατίθενται από το εργοστάσιο, μαζί με έναν εκτενή κατάλογο γνήσιων εξαρτημάτων.

ΈΝΘΕΤΟ: CareTrack

Ανάμεσα στα πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά, το προαιρετικό σύστημα τηλεματικής CareTrack της Volvo περιλαμβάνει τις δορυφορικές υπηρεσίες εντοπισμού geo-fence και geo-tracking, παρακολούθηση κατάστασης κινητήρα (engine on/off status), ενώ εκδίδει και μια αναφορά ωρών εργασίας.
 
 Μηχανήματα έργων
Terex-Fuchs: Ο κυρίαρχος στα μηχανήματα ανακύκλωσης
Πατώντας στους ώμους γιγάντων
Unimog παντός εδάφους Euro 6
VOLVO CE L30G & L35G
JCB: Νέος εκσκαφέας Hydradig 110W
Volvo FH16 με προδιαγραφές Euro 6
Ευελιξία και χρηστικότητα
Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων EPB–TBM
Η μεγαλύτερη νέα σειρά μηχανημάτων στην ιστορία της JCB
Εκσκαφέας ECR305CL σε πλαίσιο μηδενικής περιστροφής
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook