Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Η μεγαλύτερη νέα σειρά μηχανημάτων στην ιστορία της JCB
 
Η συνεισφορά των χωρών αυτών στην ανάπτυξη της εταιρείας για το προηγούμενο έτος, έχει ως εξής: 10% η Βραζιλία, 10% η Ρωσία, 23% η Ινδία και τέλος 10% η Κίνα.
Η συνεισφορά των χωρών αυτών στην ανάπτυξη της εταιρείας για το προηγούμενο έτος, έχει ως εξής: 10% η Βραζιλία, 10% η Ρωσία, 23% η Ινδία και τέλος 10% η Κίνα.
Παρουσία 110 δημοσιογράφων απΆ όλη την Ευρώπη, υψηλόβαθμα στελέχη καθώς και υπάλληλοι της εταιρείας JCB, στο πλαίσιο μιας πολύ καλής διοργάνωσης που έλαβε χώρα στο θέρετρο La Manga της Ισπανίας, επέδειξαν τις καινούργιες σειρές μηχανημάτων.

Κείμενο: Πάνος Κατσαχνιάς
Φωτογραφίες: Πάνος Κατσαχνιάς, JCB

Κατέχοντας το 28% της παγκόσμιας αγοράς, με νέο εργοστάσιο στην Ινδία, η JCB ανανεώνει και εκσυγχρονίζει την γκάμα των προϊόντων της, δημιουργώντας την μεγαλύτερη νέα σειρά μηχανημάτων στην ιστορία της για την χρονιά που διανύουμε, με συνολικές επενδύσεις ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να διευρύνει τόσο το μερίδιο της στην αγορά στο άμεσο μέλλον, όσο και στο να μεγιστοποιήσει την ηγετική της θέση στο χώρο. Με πολλά νέα μοντέλα, που ξεκινάνε από τις σειρές των μικρών μηχανημάτων, μέχρι τα τηλεσκοπικά και τους μεγάλους φορτωτές και εκσκαφείς και τους νέου τύπου 6κύλινδρους κινητήρες των 8.9 λίτρων «Tier 4i engine Ecomax», η εταιρεία θέτει ως στόχο της για το 2012 την υπεράσπιση αλλά και την διεύρυνση με δυναμικό τρόπο της θέσης της, τόσο σε οικονομικά αναπτυσσόμενες χώρες (π.χ. τις χώρες που περιγράφονται από το ακρωνύμιο BRIC*), όσο και σε εκείνες που βρίσκονται στο αντίθετο άκρο αυτή την στιγμή, όπως η Ελλάδα και άλλες χώρες τις ευρωζώνης.
Επιγραμματικά, οι στόχοι της εταιρείας όπως αυτοί παρουσιάστηκαν και από τους διευθυντές της (Alan Blake - Chief Executive Officer (CEO), Tim Burnhope - Chief Innovation and Growth Officer, Michael Mohan - Group Engineering Director και Mark Telleck - (Quality) Export Europe Sales Director), συνοψίζονται στα εξής:
Νέα καινοτόμα προϊόντα με παράλληλο εξορθολογισμό του κόστους. Εξέλιξη, τόσο των ίδιων των προϊόντων, όσο και της περιφερειακής υποστήριξης τους. Επίτευξη τέλος της καλύτερης δυνατής υποστήριξης προς τον πελάτη. Κατανοώντας πως σε χρονικές περιόδους σαν την σημερινή, (με την οικονομική ύφεση να απειλεί να επιβραδύνει η ακόμη και να αναστρέψει, την όποια οικονομική ανάκαμψη σημειώνεται πια σε συγκεκριμένα μέρη του πλανήτη), το «παιχνίδι» έχει δυσκολέψει αρκετά, η JCB πατώντας σε μια υποδομή που αριθμεί 18 εργοστάσια παραγωγής σε τέσσερεις ηπείρους και 7.000 εργαζομένους να απασχολούνται σε όλο τον κόσμο, πραγματοποιεί το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει.
Η JCB πατάει βέβαια και σε μια πολύ μεγάλη παράδοση. Η εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια Bamford, γιόρτασε το 2005 τα εξηκοστά της γενέθλια.

Έχει κερδίσει πάνω από πενήντα φορές, βραβεία για την μηχανολογική της τελειότητα και τον σχεδιασμό τον μηχανημάτων της, τις εξαγωγές, το μάρκετινγκ, το μάνατζμεντ, αλλά και την εταιρική κοινωνική της ευθύνη. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, με αυτές τις περγαμηνές στο βιογραφικό της, κατασκευάζει πάνω από 300 διαφορετικά προϊόντα, με πρώτο σε αποδοχή το διάσημο σε όλον τον κόσμο Backhoe Loader, που στην Ελλάδα έχει φτάσει να ταυτίζεται απόλυτα ως τύπος μηχανήματος, με το να αποκαλείται με το ίδιο το όνομα της εταιρείας.
Πέραν όμως αυτών, στην Ισπανία είχαμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε από κοντά, τόσο τις ικανότητες των καινούργιων μηχανημάτων στην πράξη (στην ειδικά για την περίσταση διαμορφωμένη αρένα, στο χώρο ενός παλιού λατομείου), όσο και να περιεργαστούμε τα μηχανήματα στην στατική τους παρουσίαση που ακολούθησε.
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Είκοσι τρία μοντέλα εκσκαφέων νέας σχεδίασης. Δέκα εννιά μεγαλύτερων με ερπύστριες και τεσσάρων μικρότερων με τροχούς. Αρχίζοντας από τους 11 τόνους και φτάνοντας μέχρι τους 46. Ο νέος φορτωτής 457, η ναυαρχίδα της κατηγορίας, με μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, δύναμη και ροπή στρέψης.
Οι νέοι μίνι φορτωτές 135, 155 και 150T με τον χαρακτηριστικό μονό βραχίονα Powerboom για καλύτερη απόδοση και ευελιξία. Το αυξημένων δυνατοτήτων τηλεσκοπικό φορτωτή 550-80 ιδανικό για βαριές δουλειές, όπως η διαχείριση αποβλήτων και η ανακύκλωση μετάλλων. Τις νέες πλατφόρμες εργασίας για προσαρμογή στα μοντέλα 535-125 HiViz και 535-140 HiViz, σχεδιασμένες εξΆ ολοκλήρου γι΄αυτά.
Επεκτείνει την σειρά των μίνι εκσκαφέων με το λανσάρισμα του 8026 CTS των 2,7 τόνων και δυνατότητα μεταφοράς του σε τρέιλερ, ενώ αυξημένη είναι και η ανυψωτική του ικανότητα.
Δύο νέοι οδοστρωτήρες οι VMT380 και VMT430 λανσάρονται με δύο μήκη κυλίνδρων: εκείνα των 1,30 και 1,40 μέτρων.
Το νέο 1CX Backhoe Loader είναι το μικρότερο μέλος της οικογένειας των Backhoe Loaders κι έρχεται να καλύψει το κενό γι΄αυτούς που θέλουν κάτι μικρότερο σε μέγεθος και άρα πιο οικονομικό.
Αναβαθμίστηκαν πέντε μοντέλα των υδραυλικών σφυριών. Τρία από αυτά, τα HM870Q, HM1270Q και HM1570Q ανήκουν στην μεγάλη κατηγορία από 10 έως 28 τόνους και οι δύο HM166Q και HM266Q στην μεσαία από 2 έως 12 τόνους.
Τέλος, η JCB καινοτόμα στην αγορά σε ζητήματα ασφάλειας και παραγωγικότητας, παρουσίασε μια γκάμα υδραυλικών αγκίστρων ταχείας ασφάλισης/απασφάλισης σχεδιασμένα να λειτουργούν με την σειρά JS και με την σειρά των 3CX/4CX Backhoe Loaders.

 
 Μηχανήματα έργων
Terex-Fuchs: Ο κυρίαρχος στα μηχανήματα ανακύκλωσης
Πατώντας στους ώμους γιγάντων
Unimog παντός εδάφους Euro 6
VOLVO CE L30G & L35G
Ένα νέο μικρό «θαύμα» από την Volvo
JCB: Νέος εκσκαφέας Hydradig 110W
Volvo FH16 με προδιαγραφές Euro 6
Ευελιξία και χρηστικότητα
Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων EPB–TBM
Εκσκαφέας ECR305CL σε πλαίσιο μηδενικής περιστροφής
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook