Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Εκσκαφέας ECR305CL σε πλαίσιο μηδενικής περιστροφής
 
Μηχανήματα Έργων – Το μοντέλο ECR305CL προσφέρει υψηλή ισχύ σε πλαίσιο μηδενικής περιστροφής απαντώντας στη ζήτηση, προσφέροντας υψηλή παραγωγικότητα, ευκολία λειτουργίας και ασφάλεια εφάμιλλη των «συμβατικών» εκσκαφέων.
Το τρίτο μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς Volvo έχει κορυφαία ικανότητα ανύψωσης, σταθερότητα, σκαπτική ικανότητα και ακριβή έλεγχο. Ζυγίζοντας από περίπου 35 τόνους, το ECR305CL ανταπεξέρχεται τις δυναμικές προκλήσεις της δημιουργίας μεγάλων εκσκαφέων που να μπορούν να λειτουργούν αποδοτικά και σε περιορισμένους χώρους. Επίσης, εγκαινιάζει ένα νέο πρότυπο ικανότητας ανύψωσης και σταθερότητας –σημαντικά σε εργασίες φόρτωσης.
Το ECR305CL μοιράζεται κοινά βασικά εξαρτήματα με το συμβατικό EC290C, αν και δανείζεται το πλαίσιο από το μεγαλύτερο EC360C, για αυξημένη αντοχή και σταθερότητα. Το στάνταρ αντίβαρο είναι 8,250 kg, ενώ προαιρετικά διατίθεται μεγαλύτερο αντίβαρο 8,700 kg. Με καλύτερη κατανομή βάρους και αυξημένη ροπή περιστροφής, το Volvo ECR305CL προσφέρει υψηλή απόδοση και ταχύτητα όταν δουλεύει σε κεκλιμένες επιφάνειες. Το νέο υδραυλικό σύστημα διαθέτει πλήρη ηλεκτροϋδραυλικό έλεγχο.
Η αυξημένη ασφάλεια και ευελιξία που προσφέρουν οι εκσκαφείς με πλαίσιο μηδενικής περιστροφής σε συνωστισμένα εργοτάξια (αστικές περιοχές, τοποθετήσεις αγωγών, εργασίες εξόρυξης, έργα σε αυτοκινητόδρομους κλπ.), οδήγησε στην ταχεία αύξηση της δημοτικότητάς τους τα τελευταία χρόνια.
Όπως τα μοντέλα ECR145CL και ECR235CL, το συμπαγές πλαίσιο του Volvo ECR305CL εξέχει ελάχιστα όταν περιστρέφεται –κάτω από 80mm (με πέδιλα 800mm)– επιτρέποντας να εργάζεται πολύ κοντά σε τοίχους, οδοφράγματα κλπ., χωρίς τον κίνδυνο σύγκρουσης του πίσω μέρος του μηχανήματος στη διάρκεια περιστροφής.
Η ασφάλεια αποτελεί μια από τις βασικές αξίες της Volvo, και στο χώρο εργασίας δίνεται πολύ μεγάλη σημασία στον τομέα αυτό. Όταν το μηχάνημα δεν εργάζεται κοντά σε εμπόδια, η μικρή ακτίνα περιστροφής του προσφέρει άλλα πλεονεκτήματα –τα έργα στους αυτοκινητόδρομους αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα. Η ικανότητα του μηχανήματος να περιστρέφεται μέσα στο πλάτος μιας τυπικής μονής λωρίδας του δρόμου ελαχιστοποιεί τη διατάραξη της κυκλοφοριακής ροής.
Η νέα στρογγυλεμένη καμπίνα των μοντέλων μηδενικής περιστροφής της Volvo είναι επίσης σχεδιασμένη για να παραμένει εντός της ακτίνας περιστροφής του πίσω τμήματος. Παρά τις επιταγές της σχεδίασης, παραμένει η πιο ευρύχωρη και η πιο άνετη καμπίνα στην κατηγορία, προσφέροντας ένα περιβάλλον υψηλού επιπέδου για το χρήστη. Με τη συρόμενη πόρτα, η είσοδος/έξοδος στην/από την καμπίνα είναι εύκολη, ακόμα και όταν βρίσκεται κοντά σε εμπόδιο όπως είναι ένας τοίχος. Το αποδοτικό σύστημα θέρμανσης & εξαερισμού διασφαλίζει ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Όπως σε όλα τα άλλα μοντέλα εκσκαφέων C-Series, η καμπίνα έχει ένα μεγάλο, ευκρινές και έγχρωμο μόνιτορ LCD, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη ένδειξη service και επιλογές υδραυλικού ελέγχου. Στο μόνιτορ αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί η κάμερα πίσω θέασης, αυξάνοντας περαιτέρω τη λειτουργική ασφάλεια.
Παρά τη συμπαγή σχεδίαση, όλα τα σημεία ελέγχου και καθαρισμού στο Volvo ECR305CL είναι άμεσα προσβάσιμα μέσω των μεγάλων πλαϊνών καλυμμάτων, και διευκολύνουν τις εργασίες service και συντήρησης. Το προαιρετικό σύστημα CareTrack GPS πραγματοποιεί ένα σύνηθες τεστ αυτοδιάγνωσης, προειδοποιώντας το χρήστη –ή το διευθυντή εξοπλισμού που βρίσκεται στο γραφείο του– για τη διερεύνηση κάποιας βλάβης. Το CareTrack, που επιτρέπει τη διεξαγωγή προληπτικών εργασιών συντήρησης εξ αποστάσεως, βοηθά στη βελτιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας του μηχανήματος και συνεπώς της κερδοφορίας του πελάτη.
Ο αποδοτικός κινητήρας της Volvo Tier III με V-ACT (Volvo Advanced Combustion Technology) παράγει 143 kW/195 hp (ISO), ισχύς που υπερεπαρκεί για όλες τις εργασίες του Volvo ECR305CL.
Οι κάδοι κυμαίνονται από 0,52 έως 2,1 m3, ενώ διατίθεται επίσης και μία ευρεία γκάμα γνήσιων εξαρτήσεων Volvo. Επιλογές ταχείας τοποθέτησης Quick fit βοηθούν επίσης στη διασφάλιση άμεσων εναλλαγών εξαρτήσεων για αυξημένη ευελιξία του μηχανήματος.
Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με βάση τα σχόλια των πελατών, το Volvo ECR305CL, όπως τα μικρότερα μοντέλα της σειράς, έχει όλα τα προσόντα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες αυτής της αναπτυσσόμενης κατηγορίας της αγοράς.

ΕΝΘΕΤΟ: Προδιαγραφές

ECR305CL Προδιαγραφές
Μέγιστη ισχύς @ 1.800 rpm 143kW (195hp)
Τύπος κινητήρα / Μοντέλο Volvo D7E EAE3
Χωρητικότητα κάδου 0,5 - 2,1m3
Δύναμη αποκόλλησης, SAE 163 kN (Normal) / 173 kN (Power boost)
Δύναμη αποκόλλησης, ISO 187 kN (Normal) / 198 kN (Power boost)
Μέγιστη απόσταση εκσκαφής 10,63m (6,2 m βραχίονας / 3,05m μπαστούνι)
Μέγιστο βάθος εκσκαφής 6,96m (6,2 m βραχίονας / 3,05m μπαστούνι)
Πλάτος με πέδιλα 800mm 4,95m
Πλάτος ερπυστριών 2,74m
Ικανότητα ανύψωσης κατά μήκος (6 m/1,5m) 11,02 t
Λειτουργικό βάρος ~ 35 t

 
 Μηχανήματα έργων
Terex-Fuchs: Ο κυρίαρχος στα μηχανήματα ανακύκλωσης
Πατώντας στους ώμους γιγάντων
Unimog παντός εδάφους Euro 6
VOLVO CE L30G & L35G
Ένα νέο μικρό «θαύμα» από την Volvo
JCB: Νέος εκσκαφέας Hydradig 110W
Volvo FH16 με προδιαγραφές Euro 6
Ευελιξία και χρηστικότητα
Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων EPB–TBM
Η μεγαλύτερη νέα σειρά μηχανημάτων στην ιστορία της JCB
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook