Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Αναβαθμισμένοι Υδραυλικοί Εκσκαφείς Komatsu
 
Μηχανήματα Έργων – H Komatsu παρουσιάζει τους αναβαθμισμένους υδραυλικούς εκσκαφείς PC800-8/PC800LC-8. Με προφανή στόχο την αύξηση της ισχύς τους, την μεγαλύτερη αξιοπιστία τους και κατ’ επέκταση την αύξηση της συνολικής παραγωγικότητας τους, στο έργο που κάθε φορά αυτά αναλαμβάνουν.

Επιμέλεια: Πάνος Κατσαχνιάς

Η Komatsu Europe International n.v. ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε τους υδραυλικούς εκσκαφείς PC800-8 / PC800LC-8. Τα μηχανήματα αυτά που βασίζονται σε δοκιμασμένη τεχνολογία, προσφέρουν αυξημένη παραγωγικότητα και ασφάλεια, υψηλότερη άνεση για το χρήστη και πρόσθετες λειτουργίες KOMTRAX™. Είναι ιδανικοί για χρήση σε λατομεία και κατασκευαστικά projects μεγάλης κλίμακας και για λοιπές εφαρμογές υψηλής παραγωγής.
Οι ισχυροί PC800-8 / PC800LC-8 έχουν ιπποδύναμη στο βολάν 370kW και λειτουργικό βάρος μεταξύ 78.800 και 84.700 kg. Η χωρητικότητα κάδου φτάνει τα 6,91 κυβικά μέτρα, ανάλογα με τη μπούμα και το μήκος του βραχίονα, την πυκνότητα του υλικού και τις συνθήκες χρήσης.
Οι εκσκαφείς υιοθετούν την τεχνολογία KOMTRAX™ της Komatsu που παρέχει πληροφορίες σχετικές με τα μηχανήματα μέσω ασφαλούς ιστότοπου και ασύρματης τεχνολογίας. Μεταξύ αυτών είναι αναφορές οικονομίας ενέργειας με συμβουλές για πιο αποδοτική λειτουργία και οικονομία καυσίμου, εντοπισμός, προφυλάξεις, αναλογία φορτίου και προειδοποιήσεις service. Όλα τα δεδομένα μεταδίδονται στη διαδικτυακή εφαρμογή για ανάλυση. Το σύστημα παρακολούθησης στόλου KOMTRAX™ αυξάνει τη διαθεσιμότητα των μηχανημάτων, μειώνει τον κίνδυνο κλοπής τους, επιτρέπει διάγνωση εξ αποστάσεως, και παρέχει πληθώρα πληροφοριών για μία αποδοτική και παραγωγική λειτουργία της επιχείρησης.
«Το σύστημα Komtrax απλουστεύει τη διαχείριση της παραγωγικότητας του PC800-8» λέει σχετικά ο Simon Saunders product manager της Komatsu. «Συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του χρόνου απραξίας του μηχανήματος στο συνεργείο με τον προγραμματισμό των εργασιών συντήρησης σύμφωνα με τις βάρδιες λειτουργίας του λατομείου».

Εξαιρετική ισχύς, μειωμένες εκπομπές ρύπων

Οι PC800-8 / PC800LC-8 αντλούν την κορυφαία ισχύ και δυναμικότητά τους από ένα κινητήρα Komatsu SAA6D140E-5 με σύστημα ψύξης EGR (Exhaust Gas Recirculation), και πληρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Stage IIIA. Τα χαμηλά επίπεδα εξωτερικών θορύβων οφείλονται στον υβριδικό ανεμιστήρα ψύξης μεταβλητών στροφών. Η ταχύτητα του ανεμιστήρα μεταβάλλονται ανάλογα με το ψυκτικό υγρό του κινητήρα, τα υδραυλικά υγρά και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, ενώ η αντίστροφη λειτουργία του διευκολύνει το καθάρισμα των ψυγείων (νερού και υδραυλικού υγρού). Ο υδραυλικός ανεμιστήρας απορροφά λιγότερη ισχύ από τον κινητήρα συμβάλλοντας στη μείωση της κατανάλωσης.
Οι PC800-8 / PC800LC-8 φέρουν δύο προγράμματα λειτουργίας (Power & Economy). Κάθε πρόγραμμα εναρμονίζει τις στροφές του κινητήρα, τη ροή της αντλίας και την πίεση του συστήματος στις απαιτήσεις χρήσης, προσφέροντας στο χειριστή την ευελιξία να προσαρμόζει την απόδοση του μηχανήματος στην εκάστοτε εργασία. Το Economy mode περιλαμβάνει ρυθμίσεις τεσσάρων επιπέδων και επιτυγχάνει την απαιτούμενη παραγωγικότητα με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση. Το Heavy Lift mode προσφέρει 10% περισσότερη δύναμη ανύψωσης στη μπούμα κατά τη διαχείριση μεγάλων βράχων. Η λειτουργία one-touch Power Max αυξάνει προσωρινά τη δύναμη εκσκαφής περίπου 10%, για να μπορεί το μηχάνημα να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες.

Βελτιωμένη άνεση για το χειριστή, ασφάλεια και παραγωγικότητα.

Οι εκσκαφείς PC800-8 / PC800LC-8 εφοδιάζονται με τη διάσημη καμπίνα Dash 8 της Komatsu που παρέχει στο χειριστή άριστη ορατότητα και κορυφαία επίπεδα άνεσης. Ένα θερμαινόμενο κάθισμα με ψηλή πλάτη, αερανάρτηση και τα δύο φίλτρα αέρα του αυτόματου αιρκοντίσιον διαμορφώνουν ένα άνετο περιβάλλον εργασίας σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η μεγαλύτερη εσωτερική πίεση ελαχιστοποιεί τη διείσδυση της σκόνης. Η καμπίνα είναι αθόρυβη λόγω σημαντικής μείωσης του επιπέδου θορύβων όλων των συστημάτων του μηχανήματος.
Ένα νέο, πολυστρωματικό εμπρός παρμπρίζ παρέχει αυξημένη προστασία από τα χαλίκια. Η ασφάλεια στο χώρο του εργοταξίου αυξάνεται με την κάμερα οπισθοπορείας (στάνταρ) η οποία προβάλλει την εικόνα σε μία μεγάλη, έγχρωμη οθόνη τεχνολογίας TFT (Thin Film Technology).
«Η νέα καμπίνα ειδικών προδιαγραφών για λατομεία με ενσωματωμένο τον κλωβό ασφαλείας του ανανεωμένου PC800-8 αυξάνει την προστασία αλλά και την αυτοπεποίθηση του χειριστή» συνεχίζει ο Simon Saunders. «Η προσθήκη της κάμερας οπισθοπορείας που προβάλλει την εικόνα σε μεγάλη οθόνη αναβαθμίζει την ασφάλεια, χωρίς να επηρεάζεται η ορατότητα από τα παράθυρα».

Αξιόπιστοι και ανθεκτικοί

Όλα τα σημαντικά εξαρτήματα των PC800-8 / PC800LC-8 σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από την Komatsu. Μπούμες και βραχίονες έχουν μακροχρόνια αντοχή στη φθορά ενώ είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στην κάμψη και τη στρέψη χάρη στις μεγάλες διατομές, στο παχύ στρώμα ατσαλιού υψηλής αντοχής, στα εσωτερικά διαχωριστικά τοιχώματα και στην εκτενή χρήση μεγάλων χυτών εξαρτημάτων.
Αξιόπιστες ηλεκτρονικές συσκευές έχουν περάσει από αυστηρές δοκιμές, μεταλλικοί προστατευτικοί δακτύλιοι προστατεύουν όλους τους υδραυλικούς κυλίνδρους, ενώ οι ηλεκτρικές φίσες είναι πλήρως στεγανοποιημένες από τη βρομιά και την υγρασία.

Εύκολη συντήρηση

Εφοδιασμένοι με το αποκλειστικό σύστημα της Komatsu EMMS (Equipment Management Monitoring System), οι PC800-8 / PC800LC-8 σχεδιάστηκαν για να περιορίζουν το δαπανηρό μη παραγωγικό χρόνο του μηχανήματος στο συνεργείο. Το EMMS παρακολουθεί συνεχώς όλα τα κρίσιμα συστήματα του εκσκαφέα, προειδοποιώντας και καθοδηγώντας τον χειριστή σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποιο πρόβλημα. Εμποδίζοντας το οποιοδήποτε μικροπροβληματάκι να εξελιχθεί σε σημαντικό ζήτημα service, το EMMS συμβάλλει στη μείωση του λειτουργικού κόστους. Το σύστημα παρακολουθεί επίσης τα διαστήματα συντήρησης, εκδίδοντας προειδοποιήσεις όποτε πλησιάζει το προγραμματισμένο service. Κωδικοί σφαλμάτων και υποδείξεις επίλυσης προβλημάτων προβάλλονται στην οθόνη του EMMS, ελαχιστοποιώντας το χρόνο διάγνωσης και επισκευής.
Τα σημεία service των PC800-8 / PC800LC-8 έχουν εύκολη πρόσβαση και είναι ομαδοποιημένα διευκολύνοντας τους ελέγχους του μηχανήματος και τις προληπτικές εργασίες service. Μια φαρδιά ράμπα πρόσβασης, μεγάλες ράγες-χειρολαβές και σκαλοπάτια καθώς και αντιολισθητικές πλάκες διευκολύνουν την ασφαλή πρόσβαση στο μηχάνημα.

 
 Μηχανήματα έργων
Terex-Fuchs: Ο κυρίαρχος στα μηχανήματα ανακύκλωσης
Πατώντας στους ώμους γιγάντων
Unimog παντός εδάφους Euro 6
VOLVO CE L30G & L35G
Ένα νέο μικρό «θαύμα» από την Volvo
JCB: Νέος εκσκαφέας Hydradig 110W
Volvo FH16 με προδιαγραφές Euro 6
Ευελιξία και χρηστικότητα
Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων EPB–TBM
Η μεγαλύτερη νέα σειρά μηχανημάτων στην ιστορία της JCB
Εκσκαφέας ECR305CL σε πλαίσιο μηδενικής περιστροφής
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook