Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
 Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Μεγάλες επιδόσεις στα μεταλλεία
 
Ο εκσκαφέας Hitachi  ΕΧ 1200-6 στο μεταλλείο της ΔΕΗ στην Πτολεμαίδα «επί τω έργω».
Ο εκσκαφέας Hitachi ΕΧ 1200-6 στο μεταλλείο της ΔΕΗ στην Πτολεμαίδα «επί τω έργω».
Η εταιρεία Αφοί Ιακώβου επέλεξε τον εκσκαφέα Hitachi τύπου ΕΧ1200-6 από την Ergotrak για την εκτέλεση εργασιών στα μεταλλεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα. Η επιλογή του μηχανήματος έγινε με γνώμονα την ποιότητα κατασκευής, την οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου και την υψηλή παραγωγικότητα.

Του Ηλία Αντωνιάδη

Η πλειοψηφία των μεταλλείων απαιτεί όλο και μεγαλύτερους ερπυστριοφόρους εκσκαφείς για να ανταπεξέλθει στην αυξανόμενη ζήτηση.
Η εταιρεία Αφοί Ιακώβου που δραστηριοποιείται στην εξόρυξη λιγνίτη, σε ένα από τα μεγαλύτερα μεταλλεία της Νότιο Ανατολικής Ευρώπης ιδιοκτησίας της ΔΕΗ στην Βόρεια Ελλάδα ακολουθεί την ίδια διαδικασία. Πριν λίγους μήνες και έπειτα από ενδελεχή έρευνα της αγοράς λατομικών εκσκαφέων, παρέλαβε έναν εκσκαφέα Hitachi τύπου ΕΧ1200-6, βάρους 112 τόνων. Με διαστάσεις 4,5 μέτρα ύψος αλλά και 5,5 μέτρα πλάτος, κάνουν τον εκσκαφέα Hitachi να μοιάζει με βουνό για τα ελληνικά δεδομένα.
Με κινητήρια δύναμη έναν εξακύλινδρο κινητήρα CUMMINS QSK23C χωρητικότητας 23.150cm³, ο οποίος αποδίδει 760 ίππους και σε συνδυασμό με την μεγάλη υδραυλική παροχή των 1560 ανά λεπτό, το αίτημα για μεγάλη παραγωγή φαντάζει παιχνίδι για τέτοιου όγκου μηχανήματα.
Η επιλογή του μηχανήματος έγινε με γνώμονα την ποιότητα κατασκευής, την οικονομία στην κατανάλωση, την υψηλή παραγωγικότητα και την πολύ καλή διαγωγή που έχουν δείξει μέχρι τώρα οι αντίστοιχοι αλλά μικρότερου μεγέθους εκσκαφείς Hitachi 870LCH και 670LCH που ήδη λειτουργούν στο μεταλλείο της Πτολεμαίδας.
Στέλεχος της εταιρείας Αφοί Ιακώβου όπου λειτουργεί το μηχάνημα, σημειώνει ότι με την προσθήκη του εκσκαφέα Hitachi ΕΧ 1200-6 στον στόλο των μηχανημάτων της εταιρείας αύξησε την παραγωγική δυναμικότητα κατακόρυφα. Ο κάδος χωρητικότητας 11,5m³ που έχει τοποθετηθεί στο μηχάνημα δίνει την ευχέρεια στον χειριστή να φορτώσει ένα τετραξονικό φορτηγό με δύο περάσματα. Άλλωστε καταλυτικό παράγοντα στην εύρυθμη λειτουργία των Τεχνικών Εταιρειών στα μεταλλεία της ΔΕΗ αποτελεί η γρήγορη, αδιάκοπη και συνεχείς φόρτωση των φορτηγών.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο από το τμήμα πωλήσεων των μηχανημάτων έργων της Ergotrak κ.Βασίλη Δρούγκα «Με χρόνους λειτουργίας οι οποίοι κυμαίνονται πάνω από 14 ώρες ημερησίως επί καθημερινής βάσεως και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες εργασίας με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και χαμηλές τον χειμώνα η ποιότητα κατασκευής του εκσκαφέα Hitachi αποδεικνύεται συνεχώς.

Ο εκσκαφέας της Hitachi EX 1200-6 ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του έργου, καθώς εκτελούσε το ρόλο του με πολύ μεγάλη ευκολία και ταχύτητα.

Συντήρηση

Η συντήρηση ενός τέτοιου μηχανήματος, δεν αποτελεί αρνητικό παράγοντα για το συνεργείο της εταιρείας Αφοί Ιακώβου γιατί σύμφωνα με την νοοτροπία της Hitachi η καθημερινή συντήρηση αλλά και η εύκολη πρόσβαση σε όλα τα μέρη του μηχανήματος αποτελεί κανόνα.
Επιπροσθέτως το νέο σύστημα δορυφορικής παρακολούθησης της λειτουργίας του εκσκαφέα, δίνει την δυνατότητα στον υπεύθυνο του έργου να καταγράφει επί καθημερινής βάσης τις ώρες λειτουργίας του, τις τυχόν βλάβες που θα παρουσιάσει αλλά και την κατανάλωση καυσίμου.
Ο τύπος ΕΧ των μεγάλων ερπυστροφόρων εκσκαφέων της Hitachi ξεκίνησε να παράγεται το 1991 και με πωλήσεις πάνω από 1000 τεμάχια ανά τον κόσμο έφτασε στην τελευταία γενιά ΕΧ1200-6. Ακολουθώντας όλη αυτή την μακρόχρονη τεχνογνωσία η HITACHI πλέον ανήκει στο Group των μεγαλύτερων κατασκευαστών υδραυλικών εκσκαφέων στον κόσμο με αποκορύφωμα την κατασκευή του μεγαλύτερου εκσκαφέα εμπρόσθιας φόρτωσης (Front Shovel) βάρους 811 τόνους και χωρητικότητας 40m³ κάδου φόρτωσης.
Επιπρόσθετα η Hitachi θέλοντας να καλύψει όλο το φάσμα των μηχανημάτων υποστήριξης Μεταλλείων αλλά και Λατομείων, εκτός από τους μεγάλους ερπυστριοφόρους εκσκαφείς παράγει αρθρωτούς φορτωτές και Λατομικά φορτηγά (Dumpers). Το μεγαλύτερο από αυτά αποδίδει 2.700 Ίππους και ζυγίζει 213.000 κιλά.
Στην ελληνική αγορά την αντιπροσώπευση των μεγάλων ερπυστριοφόρων εκσκαφέων της Hitachi αλλά και των εργοταξιακών φορτηγών (DUMPER) έχει αναλάβει η Ergotrak. Εξοπλισμένη με όλα τα τελευταίας γενιάς εργαλεία τα οποία χρειάζονται για την συντήρηση Λατομικών μηχανημάτων, αλλά και με την άρτια οργάνωση που διαθέτει μπορεί να υποστηρίξει απευθείας από τις κεντρικές εγκαταστάσεις αλλά και από τα υποκαταστήματα τα εν λόγω μηχανήματα.

Με χρόνους λειτουργίας οι οποίοι κυμαίνονται πάνω από 14 ώρες ημερησίως επί καθημερινής βάσεως και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες εργασίας  η ποιότητα κατασκευής του εκσκαφέα Hitachi  αποδεικνύεται συνεχώς.
Με χρόνους λειτουργίας οι οποίοι κυμαίνονται πάνω από 14 ώρες ημερησίως επί καθημερινής βάσεως και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες εργασίας η ποιότητα κατασκευής του εκσκαφέα Hitachi αποδεικνύεται συνεχώς.

Μεγάλη γκάμα(ένθετο)

Η Ergotrak είναι ένας από τους παλαιότερους αντιπροσώπους μηχανημάτων έργων στην Ελληνική αγορά, με την πρώτη συνεργασία να αρχίζει το 1976. Η Ergotrak αντιπροσωπεύει κορυφαίες εταιρείες της παγκόσμιας βιομηχανίας, όπως οι κινητήρες της CUMMINS αλλά και τα περονοφόρα της LINDE, τόσον όσο αφορά στην ποιότητα κατασκευής, όσο και στα υψηλά στάνταρ που έχουν θέσει στους αντιπροσώπους τους για την υποστήριξη των μηχανημάτων τους.
Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε, επεδίωξε, οργανώθηκε και πιστοποιήθηκε με το πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας ISO 9002 σε όλες τις λειτουργίες της, προκειμένου να είναι σε θέση να παρέχει στους πελάτες της ολοκληρωμένη υποστήριξη και τεχνικές συμβουλές. Η Ergotrak διαθέτει πλήρη παρακαταθήκη ανταλλακτικών και υποδειγματικό επιτελείο τεχνικών υποστήριξης, που ενημερώνονται διαρκώς για τις νέες εξελίξεις σε σεμινάρια που διοργανώνονται από τις κατασκευάστριες εταιρείες στις εγκαταστάσεις τους στο εξωτερικό.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ HITACHI EX 1200-6 :

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ : CUMMINS

ΤΥΠΟΣ : QSK23-C

ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ : 760HP at 1800rpm

ΚΥΒΙΣΜΟΣ : 23.150 cm³

ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ : 1560 ltr

ΒΑΡΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : 113.000 kg

 
 Μηχανήματα έργων
Terex-Fuchs: Ο κυρίαρχος στα μηχανήματα ανακύκλωσης
Πατώντας στους ώμους γιγάντων
Unimog παντός εδάφους Euro 6
VOLVO CE L30G & L35G
Ένα νέο μικρό «θαύμα» από την Volvo
JCB: Νέος εκσκαφέας Hydradig 110W
Volvo FH16 με προδιαγραφές Euro 6
Ευελιξία και χρηστικότητα
Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων EPB–TBM
Η μεγαλύτερη νέα σειρά μηχανημάτων στην ιστορία της JCB
Εκσκαφέας ECR305CL σε πλαίσιο μηδενικής περιστροφής
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook