Εκτύπωση  Αποστολή
 ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Κυκλοφορεί
ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  Αρχείο περιοδικών
 
 
 Αρχική Σελίδα
 Επικαιρότητα
 Πρόσωπα
 Κατασκευές
 Υλικά
 Μηχανήματα έργων
 Ατζέντα
Θέσεις
 Ταυτότητα
 Χρήσιμα links
 Επικοινωνία
   
Γίνε συνδρομητής!  
 

στο διαδίκτυο
στο site
 
 
 
Σταθμός η METEC 2009
 


Η 5η διεθνής έκθεση «METEC – Μηχανήματα Έργων» ξεκινά στις 20 Μαρτίου έχοντας τρία -τουλάχιστον- πλεονεκτήματα, σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Πλεονεκτήματα που μας επιτρέπουν να λέμε πως ο στόχος που είχαμε θέσει για μια θεαματική αναβάθμιση της επετεύχθη. Παράλληλα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε πως η καθιέρωσή της ως του πλέον σημαντικού θεσμού για τον κατασκευαστικό κλάδο της χώρας μας, δεν απέχει πλέον πολύ.

Παρά τη δυσμενή συγκυρία, δηλαδή την παγκόσμια οικονομική κρίση και την ύφεση στην οικοδομή -που λογικό είναι να επιβάλλει αυτοσυγκράτηση στον επιχειρηματικό κόσμο- ο αριθμός των εκθετών σημειώνει ρεκόρ (ξεπέρασαν τους 150) ενώ ο εκθεσιακός χώρος που καλύπτεται φέτος είναι υπέρ-διπλάσιος συγκριτικά με κάθε προηγούμενη διοργάνωση.
Αυτό αποδεικνύει πως οι κατασκευές, παρά την πρόσκαιρη κάμψη, εξακολουθούν να είναι ο κλάδος με την μεγαλύτερη δυναμική για την ελληνική οικονομία. Αποδεικνύει επίσης πως ο επιχειρηματικός κόσμος που τον επανδρώνει σκέφτεται έξυπνα και ώριμα. Κινείται με γνώμονα την αρχή πως μια δύσκολη οικονομικά περίοδος εμπεριέχει μεν κινδύνους, δημιουργεί όμως και νέες ευκαιρίες. Τις οποίες, όποιος καταφέρει και τις αδράξει, βγαίνει κερδισμένος μέσα από αυτήν…

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι η μεταστέγαση της έκθεσης μας στο νέο, υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο που κατασκευάστηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα, αντίστοιχα κέντρα του εξωτερικού. Όμορφο, ευρύχωρο, λειτουργικό και εύκολα προσβάσιμο λύνει τα βασικά προβλήματα των προηγούμενων διοργανώσεων που ήταν η έλλειψη χώρου, οι σύγχρονες υποδομές και η άνετη ροή των επισκεπτών. Το Metropolitan Expo μας παρέχει την ευχέρεια για ανάπτυξη, αναδεικνύει καλύτερα τα εντυπωσιακά μας εκθέματα και η ποιότητά του είναι ανάλογη με την ποιότητα των εκθετών και των επισκεπτών μας.

Τρίτο πλεονέκτημα είναι η προσπάθεια που κάναμε -και η οποία καρποφόρησε- ώστε να συνοδευτεί η έκθεση όχι με μια ημερίδα αλλά με μια σειρά συνεδρίων με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με διαφορετικό θέμα η κάθε μία, ούτως ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι τομείς ενδιαφέροντος. Παραδείγματος χάριν: Υπόγεια έργα, σήραγγες, λατομεία, σκυρόδεμα, ασφαλτικά υλικά.

Στο νέο αυτό χώρο, η «METEC – Μηχανήματα Έργων» ανοίγει τα φτερά της για να εκπληρώσει ένα ακόμη όραμα: Να κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες διοργανώσεις του είδους που γίνονται στην Ευρώπη, λειτουργώντας παράλληλα και σαν ένα επιμορφωτικό σεμινάριο για τον κόσμο των κατασκευών.

Βούλα Μουρτά
Μάρτιος 2009
 
 Θέσεις
Το κράτος να δώσει το παράδειγμα
Αλήθειες και μύθοι για τις κατασκευές
Ισορροπία στα δημόσια έργα
Ένα «χρυσό» τετραήμερο
Ζήτημα -κυρίως- ψυχολογίας
Με ΣΔΙΤ κατά της κρίσης
Το μετρό στο αυλάκι…
H METEC σε νέα διάσταση
© ΤΕΧΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  | Όροι χρήσης  | Πληροφορίες  | Facebook